2018-12-13 11:23


Amenzi pentru înjurat în public

 |  12:56
Amenzi pentru înjurat în public

Locuitorii din oraşul american Middleborough, statul Massachusetts au aprobat o propunere a şefului poliţiei prin care cei care proferează înjurături în public devin pasibili de o amendă de 20 de dolari.

Propunerea a fost adoptată de cetăţeni la o şedinţă desfăşurată luni seara la primărie, cu 183 de voturi pentru şi 50 contra.

Oficialii locali au ţinut să precizeze că măsura nu vizează în niciun fel cenzurarea conversaţiilor private, ci în special combaterea limbajului licenţios folosit de regulă de tinerii care vorbesc tare pe străzile oraşului sau în parcuri.

Legislaţia statului permite municipalităţilor să aplice, pe plan local, legi în baza cărora poliţia să-i poată aresta pe cei care “se adresează altei persoane cu un limbaj profanator sau obscen”, în public.

Directorul filialei din Massachusetts a organizaţiei de apărare a drepturilor omului ACLU  Matthew Segal, a atras atenţia că, potrivit Curţii Supreme, guvernul nu poate interzice discursul public doar pentru că are un conţinut licenţios.

Ordonanţa adoptată luni în Middleboroughpermite  poliţiei să dea amenzi, la fel cum ar face-o pentru încălcarea legislaţiei rutiere. Ordonanţa se referă şi alte tipuri de comportament necuviincios, la consumul de alcool şi marijuana în public şi la aruncatul zăpezii pe stradă.

Din 1968, comportamentul public obscen se afla sub incidenţa legilor penale în acest orăşel cu 20.000 de locuitori, dar nu au existat acţiuni în justiţie pe acest motiv pentru că s-a considerat că ar fi costat prea mulţi bani şi timp.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-10-26

TAGURI: injurat, amenzi, sua
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...