2017-01-21 02:15

POLITICA


America a ajuns la “punctul fără întoarcere”

 |  19:51
America a ajuns la “punctul fără întoarcere”

America a "ajuns lapunctul fără întoarcere", avertizează fostul director pentru management şibuget al administraţiei Reagan, după anunţul tăierii a 78 de miliarde de dolaridin cheltuielile pentru apărare a SUA, reduceri considerate insuficiente pentruun complex militar-industrial care trebuie micşorat drastic.David Stockman a criticat extinderea reducerilorfiscale din vremea lui Bush, în timp ceguvernul federal a continuat să împrumute bani peste hotare să plătească pentrubunăstarea publică şi programe de război care nu se justifică.

Potrivit acestuia, SUA sunt în situaţiaunei averi artificial create şi în celedin urmă se vor confrunta cu o scădere economică accentuată. Dependenţa de consum sprijinit prinîmprumuturi publice şi private a dus la crearea unei crize globale a datoriei publice inevitabile şi probabil de neoprit,având în vedere condiţiile politice, spune Stockman. Cu explozia datorieinaţionale a SUA care a trecut de 14 bilioane de dolari în ultimele zile, chiarşi o devalorizare a complexului militar-industrial ar putea fi prea puţin şiprea târziu. Republicani, care au fost aleşi pentru o majoritate înCamera Reprezentanţilor pe promisiunile de reducere a cheltuielilorguvernamentale, au promis să reducă 100 de miliarde dolari de la buget înprimul lor an. Dar foarte puţini sunt cei careau îndrăznit să ridice în mod public perspectiva reducerilor cheltuielilor din apărare, aunităţiilor sale militare pentru a compensa datoria naţională, a spus Stockman.Tot mai mulţi specialişti avertizează asupra situaţieieconomice a SUA. Săptămâna trecută, secretarul Trezorerieiamericane Timothy Geithner a avertizat într-o scrisoare către Harry Reid, liderulmajorităţii din Senat,că Statele Unite vor rămâne fără bani la sfârşitullunii martie a acestui an. "Dacă plafonul maxim de îndatorare nu va firidicat, Statele Unite vor intra în default, chiar şi pentru o perioadă scurtăde timp, iar consecinţele asupra economiei americane ar fi dezastruoase.Milioane de americani şi-ar pierde locul de muncă, iar efectele se vor simţi peparcursul mai multor decenii", avertizează secretarul Trezoreriei înscrisoarea către senatorul American.

Gerald Celente, care şi-acâştigat reputaţia de "cel mai de încredere nume în tendinţe" de prognozaresocială, de afaceri, de consum mediu, economic, divertisment politic şitendinţe de tehnologie,vorbeşte despre cel mai mare balon al datoriei din istoria lumii. Dacă guvernul federal s-ar opri din împrumuturi şi din cheltuireabanilor, economia s-ar prăbuşi. Dar, în acelaşi timp, dacă SUA menţincontractarea de împrumuturi şi cheltuirea banilor atât de mult se îndreaptăspre colaps economic, eventual chiar mai rău. În opinia acestuia, s-a ajuns în stadiul terminal al spiralei datoriilor care a fostvăzută vreodată. În fiecare lună, înStatele Unite se pierd mai multe fabrici, locuride muncă, bogăţia colectivă a cetăţenilor americani continuă să scadă, guvernulfederal intră în datorii tot mai mari.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-01-20

Mai multe imagini:
America a ajuns la “punctul fără întoarcere”
zoom
America a ajuns la “punctul fără întoarcere”
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image