2018-11-19 07:18


Americanii sunt cu ochii pe revizuire. Coabitarea, prioritate a Ambasadei SUA

 |  19:23
Americanii sunt cu ochii pe revizuire. Coabitarea, prioritate a Ambasadei SUA

Ambasada SUA la Bucureşti urmăreşte „cu mare atenţie” procesul de revizuire a Constituţiei din perspectiva respectării statului de drept şi continuării luptei anticorupţie, partea americană având aşteptări şi în privinţa îndeplinirii de către România a cerinţelor din ultimul raport MCV. Precizările au fost făcute de Duane Butcher, însărcinatul american cu afaceri a.i. la Bucureşti, într-un interviu acordat Mediafax.

„Unul dintre lucrurile pe care le urmărim cu mare atenţie este reforma constituţională. Cred că e foarte important ca, indiferent ce reforme sunt adoptate şi schimbări sunt aduse Constituţiei, trebuie avute prioritar în vedere menţinerea puterii instituţiilor, respectarea statului de drept şi continuarea luptei anticorupţie, în general o întărire a acestor lucruri“, a afirmat oficialul american. El a spus că nu poate comenta punctual cu privire la modificările care se doresc a fi aduse Constituţiei, însă apreciază angajamentele oficialilor români privind implicarea în proces a Comisiei de la Veneţia şi respectarea opiniei acestui organism.

Duane Butcher a declarat că susţinerea coabitării între premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu, dar şi nominalizările procurorilor-şefi s-au numărat printre priorităţile mandatului său. „Sunt aproape şapte luni de când ambasadorul Mark Gitenstein a plecat din Ambasada noastră şi eu am avut onoarea să conduc misiunea în această perioadă. Priorităţile noastre principale au fost problemele economice şi de business, promovarea firmelor americane care lucrează în România, în climatul de afaceri de aici, politicile de securitate şi politica internaţională, desigur. Dar şi statul de drept şi întărirea instituţiilor din România, am susţinut puternic, de asemenea, coabitarea între primul-ministru şi preşedinte şi nominalizarea noilor procurori-şefi“, a arătat Butcher, adăugând că în ultimul an a fost „o cooperare excelentă“ cu Preşedinţia şi Guvernul.

„Noi sperăm că România va îndeplini cerinţele UE din raportul MCV. Noi credem că e important ca nimeni să nu fie mai presus de lege, iar aleşilor în funcţii publice să le fie aplicate cele mai înalte standarde privind integritatea personal”, a mai declarat Butcher.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-03

TAGURI: SUA, ambasada, americani, revizuire, coabitare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IOAN
03 Iul 2013

Ciuma portocalie impreuna cumentorul ei a adus Romania la stadiul de gubernie.Ce diferenta este intre comisarii sovietici si comisarii europeni sau americani?Ce tara-i aia in care procurorii generali se numesc cu avizul altei puter?Care-i diferenta dintre securitarea veche care asculta ce apuca si SRI,CIA care asculta tot ce misca?Romania a ajuns in ultimii 10 ani de risullumii.De-asta ma doare si mi-e rusine.Pe Ceausescu l-am urit,pe ultimi doi presedinti ii dispretuiesc.Mi-e scirba.
Random imageUltimele stiri


loading...