2018-12-13 03:57


Americanii şi francezii, cei mai deprimaţi oameni din lume

 |  16:47
Americanii şi francezii, cei mai deprimaţi oameni din lume

Banii nu pot cumpăra fericirea, însă cu siguranţă pot fi folosiţi pentru achiziţionarea de antidepresive. Un studiu sponsorizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii a relevat că oamenii din ţările mai bogate au o predispoziţie mult mai mare pentru perioade de depresii, informează publicaţia Business Insider.

Franţa şi Statele Unite se află printre ţările cu cei mai deprimaţi oameni: unul din cinci cetăţeni ai acestor ţări suferă cel puţin o dată în viaţă de o perioadă de depresie. Alte ţări cu o rată ridicată a depresiilor sunt Olanda şi Noua Zeelandă (18%), în timp ce la polul opus se află India, cu 9%, şi China, cu 6,5%. Rezultatele studiului sunt bazate pe chestionarea a 90.000 de persoane din 18 ţări. În medie, peste jumătate dintre respondenţi din ţările cu venituri mari şi medii au raportat că au trăit cel puţin un moment de deprimare în viaţă.

Totuşi, chiar dacă studiul ştiinţific se doreşte a fi extensiv şi detaliat, există mai multe discrepanţe, una dintre explicaţii fiind varietatea răspunsurilor pe care culturile diferite le dau din cauza felului în care acestea percep depresiile. În unele ţări, anumiţi indicatori ai depresiilor sunt asimilaţi unor boli psihice, iar oamenii se feresc să vorbească deschis despre acest subiect. Xavier Briffault, un cercetător de la Centrul Naţional pentru Cercetare Ştiinţifică din Franţa a precizat că „în ţările dezvoltate, oamenii sunt obişnuiţi să audă şi să discute deschis despre depresie. În ţările sărace, nu este cazul de aşa ceva”. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-01-06
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...