2017-01-17 21:10

POLITICA


Americanii nu pot justifica 2 miliarde $ alocate pentru Irak

 |  12:59
Americanii nu pot justifica 2 miliarde $ alocate pentru Irak

Departamentul american al Apărării nu poate justifica folosirea a două miliarde de dolari din fondurile alocate pentru operaţiunile desfăşurate în Irak în anii care au urmat ofensivei începute în 2003, se arată într-un raport al observatorului public american, citat de Mediafax.

Potrivit raportului, departamentul în cauză nu poate justifica „folosirea a aproximativ două treimi dintr-o sumă de circa trei miliarde de dolari din DFI (Fondul de Dezvoltare pentru Irak)”. Aceşti bani „au fost puşi la dispoziţia Departamentului Apărării de Guvernul irakian pentru plata unor contracte anterioare ale Autorităţii Provizorii a Coaliţiei (CPA, care a condus Irakul în 2003 şi 2004) înainte de desfiinţarea sa”.

Majoritatea fondurilor a fost depusă într-un cont bancar al Federal Reserve din New York, în timp ce 217,7 milioane de dolari într-un seif al Palatului prezidenţial din Bagdad, capitala Irakului. Conform documentelor furnizate de bancă, 2,7 miliarde de dolari au fost luate din cont de Departamentul Apărării, dar nu există "precizări privind plăţi sau documente financiare, precum facturi, pentru a justifica suma”, afirmă Biroul inspectorului general special pentru reconstrucţia Irakului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-30

TAGURI: fonduri Irak, dolari alocati Irak, operatiuni invazie Irak, justificare bani SUAComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image