2018-07-18 00:22


ANALIZĂ. Cum ar putea fi decis conflictul dintre DRAGNEA și TUDOSE de niște afirmații ale lui IOHANNIS

 |  16:13
ANALIZĂ. Cum ar putea fi decis conflictul dintre DRAGNEA și TUDOSE de niște afirmații ale lui IOHANNIS

Președintele Klaus Iohannis și premierul Mihai Tudose au participat joi la lansarea noului model Ford care a avut loc la Uzina din Craiova. Aceasta este a doua întâlnire între Tudose și Iohannis în ultimele trei zile, pe parcursul crizei din PSD.

După emisiunea în care premierul Tudose l-a atacat pe Liviu Dragnea și a cerut demisia miniștrilor Sevil Shhaideh, Viorel Ilie și Rovana Plumb, totul părea o luptă pentru putere în interiorul PSD, fiind indicii că Tudose este interesat și de scaunul lui Dragnea.

Întâlnirile cu Iohannis și poziționarea camarilei prezidențiale în favoarea premierului arată însă că schema este mai complexă. Pe modelul Grindeanu, Tudose pare prins din urmă de zilele petrecute pe la cursurile SRI, iar acum, prin acțiunile sale, returnează niște favoruri celor care l-au ajutat în carieră. Iar interesul acestora pare acum să fie atacul frontal la Dragnea și preluarea conducerii PSD.

Joi, la Craiova, Iohannis a declarat: "Daca și acest Guvern ar cădea, atunci, cu siguranță, ar trebui să îmi pun întrebarea, extrem de serios, dacă PSD ar mai avea capacitatea sa guverneze. (…) Eu cred că premierul e de bună credință și dorește să aibă o echipă performantă. Nu mă interesează dacă primesc demisii sau demiteri, important e să avem o echipă guvernamentală care nu are probleme de integritate. Persoanele cu probleme penale nu au ce căuta în primul rând al funcțiilor statului”.

Efectul de bumerang

 

Pare că Iohannis a vrut să-l ajute pe Tudose cu aceste declarații, simțind probabil că poziția acestuia nu este foarte solidă. În realitate, însă, efectul ar putea fi unul de bumerang pentru planurile prședintelui.

Și asta pentru că este greu de crezut că PSD va accepta un premier care îi face jocurile lui Iohannis. După dezastrul Ponta, în care s-a dovedit că partidul și-a pus speranțele într-un prieten al sistemului, este improbabil ca baronii PSD să repete aceeași greșeală, acceptându-l pe Tudose la conducerea partidului.

Din acest punct de vedere, s-ar putea ca declarațiile lui Iohannis de joi să fie exact elementul care înclină balanța în cruciala ședință a Comitetului Exectuiv al PSD de joi seară.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-10-12

TAGURI: iohannis, dragnea, tudose, psd, conflict

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


THERESA WILLIAMS
12 Oct 2017

Bună, sunt Theresa Williams După ce am fost în relație cu Anderson de ani de zile, sa despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul a fost zadarnic, l-am vrut atât de mult din cauza dragostei pe care o am pentru el, L-am rugat cu totul, am făcut promisiuni, dar a refuzat. Mi-am explicat problema prietenului meu și mi-a sugerat să contactez mai degrabă un vrăjitor care să mă ajute să arunc o vrajă să-l aducă înapoi, dar eu sunt tipul care niciodată nu credea în vrajă, nu aveam de ales decât să încerc, am trimis poșta și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că ex fostul meu se va întoarce la mine în trei zile, a aruncat vraja și în mod surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 16:00. Ex-ul meu ma sunat, eram atat de surprins, am raspuns la apel si tot ce a spus a fost ca a fost atat de rau pentru tot ce sa intamplat ca el a vrut sa ma intorc la el, ca ma iubeste atat de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el, așa am început să trăim împreună din fericire din nou. De atunci, am promis că oricine știe că are o problemă de relație, aș fi de ajutor pentru o astfel de persoană, referindu-mă la singura vrăjitoare reală și puternică care mi-a ajutat cu propria mea problemă. email: drogunduspellcaster@gmail.com îl poți trimite prin e-mail dacă ai nevoie de asistența lui în relația ta sau în orice alt caz. 1) vrăji vrăji 2) Vrăjile pierdute de dragoste 3) Vrăjile de divorț 4) Vrăjile căsătoriei 5) Vraja de legare. 6) vrăji de rupere 7) Înlăturați un iubit din trecut 8.) Vrei să fii promovat în biroul tău / vraja de loterie 9) doresc să-ți satisfacă iubitul Contactați acest om grozav dacă aveți o problemă pentru o soluție durabilă prin drogunduspellcaster@gmail.com
Random imageUltimele stiri

Apa Nova