2017-01-19 13:07

POLITICA


Anastase a tăiat diurna greviştilor USL din Parlament

 |  15:26

Roberta Anastase, preşedinta Camerei Deputaţilor, a decis, în cadrul Biroului Permanent, să întrerupă plata diurnei parlamentarilor USL care nu au participat la vot.

“Ieri, în BP, am decis ca diurna să le fie tăiată. În măsura în care nu au participat la vot, li se taie această indemnizaţie. Am avut o discuţie în prezenţa liderului de grup al PSD şi el a spus că e o decizie normală, regulamentară. E o chestie logică ca aceste diurne să fie tăiate dacă nu eşti prezent la plen. Indemnizaţia parlamentarilor USL va fi tăiată, dacă nu au participat la vot. Această măsură nu va fi luată şi în cazul absenţelor motivate", a spus Roberta Anastase.

Decizia Robertei Anastase vine după ce Victor Ponta, copreşedinte al USL, a declarat, la Palatul Parlamentului, că dacă premierul nu o poate schimba pe Roberta Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, “atunci trebuie să plece din funcţie”: “Protestul nostru continuă şi acum mingea este în terenul domnului Ungureanu. Treaba premierului e să discute cu coaliţia care îl susţine dacă funcţionează sau nu Parlamentul. În acest moment, un guvern funcţionează fără Parlament şi, dacă nu poţi să faci ceva, atunci pleci din funcţie. Dânsul are responsabilitate faţă de 20 de milioane de români. Nu poţi să spui că nu poţi să faci nimic”.

Totodata, marti seara, in cadrul unei emisiuni TV, Ponta a declarat ca este dispus să demisioneze din Parlament dacă Roberta Anastase nu va fi schimbată din fruntea Camerei Deputaţilor. El a reamintit că, atât timp cât Roberta Anastase se află la şefia Camerei Deputaţilor, senatorii şi deputaţii social-democraţi îşi vor dona indemnizaţiile şi vor continua totodată protestul parlamentar. ”Nu acceptăm să fim complici cu cei care contribuie la distrugerea a tot ceea ce înseamnă instituţii în România şi indirect la moartea unor oameni. Noi nu suntem complici cu cei de la PDL. Noi ne donăm aceste indemnizaţii atât timp cât le dă dna Anastase. (...) Cei de la PDL sunt veniţi aici (n.r. în Parlament) pentru bani, ca şi cei de la UDMR şi independenţii traseişti, nici pentru oameni, nici pentru ideologie, nici pentru un principiu în care cred. Ei sunt pentru bani. Au cheltuit milioane de lei pe afişe împotriva noastră, nu au cheltuit nici un leu să ajute amărâţi. Aceasta îi va costa foarte foarte scump la alegeri”, a apreciat copreşedintele USL

La rândul sau, Roberta Anastase a declarat că Victor Ponta ar trebui să ceară demisia partenerului său de alianţă, Crin Antonescu, cât şi "şefului lor informal", Dan Voiculescu.

“Luat de val, tânărul pesedist a recunoscut aseară, într-o emisiune TV, că cele patru condiţii aiuritoare de încetare a grevei le-a enunţat prima dată după instalarea guvernului Ungureanu, mai exact la mai bine de o săptămână de la începerea protestului USL. Astfel, nu a făcut decât să confirme ceea ce eu am spus: continuarea grevei parlamentare şi solicitarea obsedantă a demisiei mele le-a fost impusă imaturilor Ponta şi Antonescu de către Dan Voiculescu, în celebra «chemare la ordin» de la Grivco ce a urmat învestirii Guvernului Ungureanu.

Pentru că singura sa preocupare în aceste zile este să ceară demisii sau, mai nou, să ne ameninţe cu propria demisie, i-aş sugera public domnului Ponta să le ceară demisia atât partenerului său de alianţă Crin Antonescu cât şi şefului lor informal Dan Voiculescu. Primul ar trebui să plece din Parlamentpentru 0% prezenţă în Senat, iar cel de-al doilea pentru că ocupă înalta funcţie de vicepreşedinte al Senatului din postura de turnător dovedit al fostei Securităţi. Cât timp nu are curajul să facă un astfel de gest, Ponta nu are dreptul moral de a se prezenta ca judecător al activităţii niciunui coleg din actualul Parlament”, a declarat Anastase.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-09-06

TAGURI: Roberta anastase, taiat, indemnizatie, grevisti USL, parlament, victor ponta, crin antonescu, dan voiculescu, demisie, camera deComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

BOGDA
01 Mar 2012

Grevistilor , sa faceti b ani pe stat acasa va plac e nu ? Lasa sa va taie , sa va aud cum va vaitati dupa aia ca nu aveti bani cum face Antonescu . HAH !
VIZITIU
01 Mar 2012

O masura buna a doamnei A nastase. Deja membri USL o dadeau in prea mare nes imtire. Pai de cand lucru l asta: sa faci si greva sis a iei si bani? Chiar sunt curios ce averi vor mai scoate la iveala memb ri USL dupa aceste taieri ale indemnizatiilor..
ALIN
01 Mar 2012

Pai cum asa doamna Anasta se? Sa le taiati indemniz atiile celor din USL? Pai din ce mai plateste d-l Antonescu intretinerea la apartamentul dansului? C um isi va mai putea permi te nea’ Ponta sa faca e conomii? Cum isi va mai p utea permite USL-ul sa is i mai plateasca protestat arii? D-na Anastase, d-vo astra chiar vreti ca USL- isti sa intre in economii le lor si sa ne impresion eze cu cat au putut fura cand au fost la putere??

Adauga un comentariu

Random image