2018-12-10 06:22


Anca Boagiu caută investitori pentru primul metrou privat din România

 |  10:35
Anca Boagiu caută investitori pentru primul metrou privat din România

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, le va prezenta în următoarele zile investitorilor din China magistrala de metrou 7, Bragadiru-Voluntari. Noua magistrală va avea 25 de km şi 30 de staţii şi urmează să fie cesionată de Metrorex, pe cel puţin 30 de ani, unui partener privat. Lucrările ar putea începe în 2013 şi sunt preconizate să se termine în şapte-opt ani. Valoarea investiţiei este estimată de directorul general al Metrorex la circa două miliarde de euro.

"Vrem să realizăm acest proiect prin parteneriat public-privat (PPP). De acest proiect s-au mai interesat în decursul timpului investitori din Europa, America, Asia. Acum o lună, o delegaţie numeroasă din Coreea de Sud, de la Samsung, a făcut o prezentare în cabinetul doamnei ministru", a declarat pentru gândul. Info Gheorghe Udrişte, directorul general al Metrorex. Udrişte a declarat că, într-o săptămână, Metrorex va încheia contractul cu consorţiul format din Pricewaterhouse Coopers, Metroul SA şi Salans-Moore şi Asociaţii.

În cadrul contractului de PPP pentru realizarea noii magistrale, statul va pune la dispoziţie terenurile, iar investitorul va asigura finanţarea lucrărilor de construcţie. Partenerul privat care va opera magistrala îşi va recupera banii investiţi în special din contravaloarea biletelor. În plus, acesta va primi şi subvenţii de la stat, la fel ca şi Metrorex.

O delegaţie condusă de premierul Emil Boc, însoţit de miniştri şi oameni de afaceri, a plecat miercuri în China pentru a negocia mai multe proiecte economice, precum noi capacităţi de cărbune Termoelectrica la Doiceşti, autostrada Sibiu-Piteşti, linia de metrou Bragadiru-Voluntari, dar şi vânzarea la bursă a 15% din acţiunile Transelectrica (TEL). Alt proiect în care Guvernul român încearcă să îi atragă pe investitorii chinezi este podul rutier peste Dunăre Brăila-Tulcea, potrivit Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-04-30
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ILEANA
14 Aug 2011

dupa pescarasu, cam slabe modificarile la sntfc bucuresti, dezastrul era la economic unde nimeni nu a fost schimbat, sau le dicteaza molea ion pe cine sa schimbe si pe cine nu ! treziti-va .
Random imageUltimele stiri


loading...