2018-12-13 09:04


Andreea Paul acuză ANAF că a introdus o serie de "excese" procedurale

 |  13:35
Andreea Paul acuză ANAF că a introdus o serie de "excese" procedurale

Prim-vicepreședintele PNL Andreea Paul a precizat luni, într-un comunicat de presă, că ANAF a introdus o serie de "excese" procedurale care cresc sarcina birocratică a firmelor mici și a celor nou-înființate.

"Este vorba despre Ordinul nr. 3841/2015 privind aprobarea modelului și conținutului formularului 088, care a fost modificat și care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2016. Noul formular însoțește cererea 098 și reprezintă o declarație pe proprie răspundere pentru evaluarea de către ANAF a 'intenției și a capacității de a desfășura activități economice care implică operațiuni din sfera TVA'", a afirmat Andreea Paul.

Prim-vicepreşedintele PNL a mai spus că procedura de evaluare a chestionarului ce cuprinde 18 întrebări la care trebuie să răspundă agenții economici este neclară, condiţii în care "liberul arbitru al fiscului se poate transforma ușor în abuz".

"Stranie mi se pare, totodată, solicitarea fiscului ca firmele care depășesc plafonul de scutire a plății TVA de 220.000 lei și urmează să devină plătitoare de TVA conform legii să li se solicite dovada că au 'intenția și capacitatea de a desfășura activități economice'. Însăși atingerea acestui plafon este o dovadă", a completat Andreea Paul.

Deputatul PNL a catalogat ca fiind "nejustificată" și solicitarea de către ANAF a dovezilor legate de studii ale asociaților și administratorilor, dar și alte venituri obținute în afara firmei.

"Excesiv birocratică este și recompletarea și redepunerea dosarelor la fisc odată cu orice modificare apare în organizarea firmei, oricât de mică, fie că e vorba de modificarea sediului sau a acționarilor sau a administratorilor. Inutilă și indiscretă pentru ANAF mi se pare și solicitarea dovezii contractelor încheiate cu angajații firmei, o sarcină care revine ANOFM și nicidecum ANAF", a completat Andreea Paul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-11

TAGURI: andreea paul, acuza, anaf, introduce, serie, excese, procedurale
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...