2016-12-07 22:28

POLITICA


Angajări condiţionate de zodia în care te-ai născut

 |  16:42
Angajări condiţionate de zodia în care te-ai născut

O companie chineză a hotărât să asculte astrele atunci când vine vorba de angajări. Astfel, nativii din Scorpion şi Fecioară sunt sfătuiţi să nu aplice pentru un loc de muncă scos la concurs de universitatea din Wuhuan de către o companie de training pentru limba engleză, anunţă „The Telegraph“. „Nu dorim Scorpioni sau Fecioare, însă Capricornii, Peştii şi Balanţele vor avea o prioritate”, se arată în anunţul companiei, preluat de un cotidian local chinez.

Una dintre persoanele aflate la conducerea companiei a relatat că, în urma cercetărilor efectuate, s-a dovedit că Scorpionii au o personalitate puternică şi au toane, în timp ce Fecioarele sunt foarte critice şi nu stau de obicei pe termen lung într-un singur loc atunci când este vorba de un job. „Am mai angajat persoane din aceste două zodii anterior şi am constatat că fie ajungeau să se certe cu ceilalţi angajaţi, fie constatam că nu sunt în stare să-şi îndeplinească atribuţiile”, a declarat persoana citată, sub protecţia anonimatului. Presa chineză nu a reuşit totuşi să afle dacă în concluziile studiului sunt prezentate şi motivele pentru care nativii din cele trei zodii considerate a fi privilegiate sunt preferaţi pentru angajare.

Cazul instituţiei unviersitare nu pare a fi singular. Aceeaşi sursă a descris cazul unei studente, Qi Qin, care a încercat să se angajeze pentru o companie care se ocupă cu organizarea nunţilor. Aceasta a fost concediată pentru că i s-a spus că „Vărsătorii şi Scorpionii sunt mult mi potriviţi pentru acest job”. Qin este născută în zodia Racului. Controversele privind metodele de recrutare în China sunt un subiect care a fost semnalat şi în trecut. De când s-a aflat că semnele zodiacale au prioritate la angajare, au apărut şi comentariile ironice. „Sunt un Scorpion, aşadar sunt condamnat să merg să cerşesc pe stradă”, a postat un utilizator pe site-ul Sina, o variantă chinezească la Twitter. „Eu sunt un minunat Leu, deci să înţeleg că am mult mai multe şanse să ajung într-o poziţie de conducere?”, s-a întrebat un alt utilizator care s-ar părea că nu-i va fi atât de greu să-şi găsească un serviciu bine plătit în China.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-03-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image