2018-10-15 22:57


Angajaţii din domeniul inovării şi cercetării, pe cale să fie scutiţi de la plata impozitului pe venit

 |  07:46
Angajaţii din domeniul inovării şi cercetării, pe cale să fie scutiţi de la plata impozitului pe venit

Un grup de senatori PSD au depus un proiect de lege care prevede scutirea de la plata impozitului pe venit a angajaţilor din domeniul inovării şi cercetării aplicate - cercetători şi cadre didactice universitare.

Iniţiativa modifică Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, solicitând ca din rândul contribuabililor scutiţi de plata impozitului pe venit să facă parte şi angajaţii "care activează în domeniul inovării şi cercetării aplicate''.

Proiectul prevede că cei care vor beneficia de prevederile proiectului de lege ''trebuie să îndeplinească condiţiile legale de cercetător sau cadru didactic universitar''.

Iniţiativa legislativă defineşte cercetarea aplicată ca ''activitate orientată spre lărgirea cunoştiinţelor şi spre utilizarea de cunoştiinţe noi în crearea de noi procese, produse şi servicii şi în îmbunătăţirea lor''.

Potrivit expunerii de motive a proiectului, „România cheltuie pentru cercetare şi dezvoltare, pe cap de locuitor, de aproape 20 de ori mai puţin decât media europeană, fiind pe ultimul loc în UE în privinţa ponderii cheltuielilor din PIB alocate acestui domeniu”.

''Judecând după standardele internaţionale, dar şi după nevoile interne, România nu are destui cercetători. Numărul acestora este în scădere în ultimii ani, iar marile companii cu filiale în România se arată reticente în privinţa dezvoltării unor centre de cercetare locală şi a încadrării activităţilor specifice ca activităţi de cercetare-dezvoltare'', precizează iniţiatorii în expunerea de motive. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-02

TAGURI: angajat, domeniu, inovare, cercetare, scuteste, plata, impozit, venit
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MAFIA IN FLOARE - COLABORARE
03 Ian 2016

Si uite asa Mafioti lui Izmenaru , cu toti doctori lui si servici . parlamentari , nu mai platesc impozite si le da prime speciale . Cind au avut institute le au distrus si vindut .
UN CERCETATOR
03 Ian 2016

Nu toata cercetarea are nevoie de aceasta lege. In universitati se obtin salarii si din norma didactica si din cercetare. Problema cea mai dificila o cunosc unele institute din reteaua MEN. Intai sa verifice doctoratele de plagiate si lucrari cumparate si apoi sa aplice scutiri de impozite in cercetare. Legea ar trebui aplicata de la gradul II in cercetare pentru ca persoanele sa aibe un avantaj ca sa ramana numai in sistemul de cercetare
Random imageUltimele stiri


loading...