2017-01-23 12:38


Anonymous loveşte în CIA

 |  13:11
Anonymous loveşte în CIA

Hackerii grupării Anonymus au revendicat un atac cibernetic care a făcut ca site-ul CIA să fie innacesibil în cursul zilei de vineri, potrivit unei postări pe Twitter, scrie BBC.

Reprezentanţii mişcării de hackeri au postat un mesaj intitulat „CIA Tango down”, parafrazând jargonul folosit de angajaţii agenţiei federale americane atunci când aceştia omoară un inamic. Ulterior, gruparea Anonymus a precizat că, în ciuda faptului că a raportat un atac, nu înseamnă că aceasta l-a şi orchestrat.

Site-ul CIA nu a fost atacat pentru prima dată de o grupare de hackeri. În iunie 2011, o altă grupare afiliată Anonymus, Lulz Security, a făcut innacesibil temporar site-ul CIA. În urma atacului de vineri, 10 februarie, site-ul agenţiei federale (www.cia.gov) a fost inactiv timp de mai multe ore, neputând să se estimeze impactul pe care atacul hackerilor l-a produs asupra datelor deţinute de CIA şi nici pagubele pe care aceştia le-au produs.

Gruparea Anonymus a declanşat o adevărată ofensivă împotriva autorităţilor americane, în special după închiderea site-ului de file-sharing Megaupload în luna ianuarie. În urmă cu doar câteva zile, Anonymus a interceptat o convorbire telefonică între FBI şi poliţia britanică, în care s-a discutat amplu despre problema hackerilor. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-02-10

TAGURI: atac cibernetic Anonymus, atac CIA, Anonymus atac CIA, hackeri atacComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image