2017-01-24 05:07


Antonescu şi Ponta şterg cu buretele trecutul lui „Felix”

 |  19:28
Antonescu şi Ponta şterg cu buretele trecutul lui „Felix”

USLa găsit o soluţie interesantă de a scăpa din rândul său de foştii turnători laSecuritate. Nu dându-i afară din partid, ci ştergându-le trecutul. Ieri, DanVoiculescu a primit irevocabilul verdict de colaborator al Securităţii. Însă,rând pe rând, liderii USL au declarat că nu mai contează trecutul ceauşist allui Voiculescu. Şi că altele sunt problemele ţării.

Ambii copreşedinţi aiUSL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, spun că nu mai prezintă importanţătrecutul lui Voiculescu. Preşedintele social-democrat este cel care şi-a asumat sarcina de a facecea mai recentă declaraţie în scopul de a şterge trecutul lideruluiconservator. „Pemine, la Băsescu nu mă deranjează că ar fi fost securist sau că ar fi dat notăla Securitate înainte de 1989, mă deranjează ce face în 2011. Deci, orice felde reproş al meu pentru domnul Voiculescu se va referi la ce face în 2011, lace a făcut pe când eram eu la şcoala generală şi jucam baschet în curtea şcolii,n-o să-l fac pentru că mi se pare un fariseism şi nu am de gând să fiuipocrit”, a declarat Victor Ponta pentru Agerpres.

Afirmaţiile lui Pontasunt în aceeaşi notă cu cele pe care le făcea Crin Antonescu după ce PNL şi PCformau Alianţa de Centru Dreapta. Cândva posesor de discurs anti-securist, Antonescuse declară acum nederanjat de apropierea politică de Dan Voiculescu. „Eu înţeleg că domnului Cristian Preda, de pildă, sau domnului ValeriuStoica, le vine uşor să se ocupe la nesfârşit de povestea de la CNSAS adomnului Voiculescu, în condiţiile în care nu au avut curaj să sufle ovorbuliţă împotriva colaboratorului Securităţii, Traian Băsescu şi a altorsecurişti, ofiţeri cu acte în regulă din jurul lui. Dar eu nu cred că suntcondamnat, eu sau altcineva din PNL, să rămânem prizonierii acestei logici”,afirma Crin Antonescu anul acesta, după ce PNL şi PC formau deja alianţa ACD.

PNLaruncă motanul în curtea PC

În interiorul ACDlucrurile s-au tranşat nu tocmai clar. Liberalii l-au aruncat pe „Felix” în curtea conservatorilor, vicepreşedinţii PNL Varujan Vosganian, ReluFenechiu, sau Mihai Voicu s-au spălat pe mâini spunând că problema trebuiedecisă de PC, nu de ACD.

„Într-adevăr,Partidul Conservatorare o problemă pe care trebuie să o rezolve, trebuie să ia o decizie care îipriveşte, Partidul Conservator nu înseamnă numai Dan Voiculescu”, a declarat vicepreşedintelePNL, Relu Fenechiu.

Mihai Voicu, purtătorul de cuvânt al PNL,încearcă să îşi apare imaginea partidului într-un stil cu care ne-au obişnuitdeja politicienii de la noi: spunând că sunt probleme mai grave decât problema „Felix”. „Nu cred căeste un subiect de relevanţă pentru că USL este o construcţie făcută întrepartide, nu între persoane. Este o chestiune individuală şi nu este principalaproblemă pe care România o are în acest moment. În comparaţie cu dramaeconomică şi socială, acest subiect este total lipsit de importanţă”, adeclarat liberalul la Realitatea TV.

Singurul care admite că în partid se impune oanaliză serioasă este Varujan Vosganian. „Cred că,în această privinţă, PNL nu poate evita o discuţie înlăuntrul său, referitoarela modul în care va înţelege pe viitor să promoveze persoane care au înbiografia lor teme rămase neelucidate. E preferabil ca această discuţțiesăfie dusă, decât evitată”, a declarat vicepreşedintele liberal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-05-11Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image