2017-01-18 14:54

POLITICA


Antonie Solomon, primarul Craiovei, exclus oficial din PDL

 |  13:31
Antonie Solomon, primarul Craiovei, exclus oficial din PDL

Consiliul de Coordonare Judeţean (CCJ) al PDL Dolj întrunit, sâmbătă, a votat pentru excluderea primarului Antonie Solomon şi a celor şase consilieri, printre care şi viceprimarul Teodor Sas, după ce la ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal au votat împotriva amendamentelor PDL la bugetul Craiovei propus de primarul municipiului. Solomon a declarat, vinerea trecută, că la baza acestei decizii stă "un grup de interese".

Preşedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, a afirmat, că de-a lungul timpului, Solomon a fost susţinut de PDL Dolj.

"Vă amintesc că noi un an şi jumătate nu am spus nimic despre arestarea lui Solomon, deşi am fost întrebat de presă de sute de mii de ori despre acest caz. Am spus că este o problemă şi omul se apără, iar când justiţia va lua o decizie definitivă, atunci vom şti şi noi. Deci noi ne-am comportat mult mai mult decât decent şi corect. Ceea ce nu ar fi făcut Solomon dacă el ar fi fost viceprimarul care rămânea când îl lua pe Mărinică Dincă DNA-ul la puşcărie. Vă garantez că în anul ăla îl făcea zob, carne de mici, indiferent de cine ar fi fost primarul închis căruia el îi ţinea locul. În primul rând că spunea de sute de mii de ori ce hoţ şi ce bandit e ăla şi cât de prost a făcut tot şi cât de bine le face el. Film pe care, de altfel, l-am văzut în perioada 2000-2004, când el era viceprimar, iar primar al Craiovei era Vasile Bulucea", a afirmat, sâmbătă, Radu Berceanu, preşedintele PDL Dolj.

La rândul său, preşedintele PDL Craiova, Mărinică Dincă, viceprimar al Craiovei, a criticat dur atitudinea primarului Antonie Solomon repus în funcţia de primar, după ce s-a aflat timp de aproximativ şase luni în arest preventiv.

"După ce a venit înapoi la primărie, în primele două săptămâni (n.red. - :Antonie Solomon) a spus că nu îl interesează nimic din ce s-a făcut în oraş cât nu a fost el primar, ci vrea doar toate contractele semnate de mine, pentru a mă băga şi pe mine acolo unde a fost şi el", a spus Mărinică Dincă, citat de Mediafax.

Ceilalţi consilieri locali excluşi sunt: Dorel Marinescu, Gheorghe Albăstroiu, Iulian Ştefănescu, Radu Marin şi Constantin Ursu.Aceştia au votat pentru proiectele de finanţare a regiilor din Craiova propuse de Solomon şi împotriva amendamentelor propuse de Dincă, cum ar fi cel pentru suplimentarea bugetului Regiei de Transport Craiova cu încă şase milioane de lei.

Solomon a fost arestat preventiv în 3 martie 2010, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual, fiind acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la acţionarul principal al firmei PIC din Piteşti, Cornel Penescu, pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova.Antonie Solomon a fost eliberat din arest în 8 septembrie 2010, prin decizia Curţii de Apel Galaţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-05-14

TAGURI: antonie Solomon, exclus, pdl, sase consilieri, primar, craiovaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image