2018-12-15 04:18


Anunţ de ultim moment! Iohannis solicită reexaminarea LEGII

 |  11:13
Anunţ de ultim moment! Iohannis solicită reexaminarea LEGII

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, vineri, Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru aprobarea OUG nr.70/2017 privind modificarea şi completarea Legii nr.160/1998 pentru organizarea şi exercitarea profesiunii de medic veterinar.

Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 70/2017 privind modificarea şi completarea Legii nr. 160/1998 pentru organizarea şi exercitarea profesiunii de medic veterinar creează cadrul pentru aplicarea măsurilor necesare recunoaşterii titlurilor oficiale de calificare în profesia de medic veterinar, asigurând transpunerea legislaţiei europene în domeniu.

Art. unic pct. 1 din legea transmisă la promulgare - alin. (2) al art. 16 din Legea nr. 160/1998 pentru organizarea şi exercitarea profesiunii de medic veterinar -reglementează efectul incompatibilităţii între calitatea de membru al Colegiului Medicilor Veterinari şi cea de funcţionar public. Astfel, calitatea de membru al Colegiului Medicilor Veterinari, în cazul funcţionarilor publici, se suspendă pe perioada exercitării funcţiei publice, potrivit Mediafax.

„Menţionăm că art. 16 alin. (2) din Legea nr. 160/1998 în forma în vigoare prevede că pentru exercitarea profesiunii de medic veterinar este obligatorie calitatea de membru al Colegiului Medicilor Veterinari. Ca efect al intervenţiei legislative asupra acestui alineat se elimină condiţionarea expresă a exercitării profesiunii de medic veterinar de calitatea de membru al Colegiului Medicilor Veterinari”, se arată în cererea de reexaminare.

De asemenea, şeful statului consideră că, având în vedere statutul, rolul şi atribuţiile Colegiului Medicilor Veterinari, precum şi drepturile şi obligaţiile membrilor săi, obligaţia expresă ca orice medic veterinar să deţină calitatea de membru al Colegiului Medicilor Veterinari ar trebui menţinută.

Totodată, în cererea de reexaminare se argumentează că norma în vigoare asigură un act medical responsabil, dar şi exercitarea profesiei într-un cadru reglementat, în care organismul profesional, în calitate de autoritate competentă, gestionează cariera medicului veterinar.

„În vederea realizării scopului urmărit de legiuitor - asigurarea integrităţii în exercitarea funcţiei publice - considerăm că, în ceea ce priveşte prevederile art. unic pct. 1 din legea transmisă la promulgare, acestea ar trebui reanalizate de Parlament şi sub aspectul clarităţii normei, întrucât, pe de o parte, suspendarea ar trebui să opereze şi cu privire la exerciţiul profesiei de medic veterinar, iar pe de altă parte norma ar trebui să conţină referiri la procedura aplicabilă în cazul suspendării şi ulterior, al reluării exerciţiului profesiei”, se arată în documentul citat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-23

TAGURI: iohannis, reexaminare lege,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
23 Feb 2018

CE NU INTELEG CETATENII RO SARACI CU DUHUL ESTE FAPTUL CA; INCULPATII, PUSCARIABILII, PENALII, PUSCARIASII, care contamineaza din ce in ce mai mult PARLAMENTUL, GUVERNUL, ADMINISTRATIA PUBLICA LOCALA SI CENTRALA SI ALTE INSTITUTII ALE STATULUI trebuie scosi din viata publica. EI SE POT BUCURA DE "PREZUMTIA DE NEVINOVATIE" (mult trambitata de mafioti, sifractori, tradatori, etc) cand nu indeplinisc nici o functie publica . Intr-o democartie reala PREZUMTIA DE VINOVATIE nu opereaza pentru cei ce detin orice functie publica sau de demnitar si sunt BANUITI DE LIPSA DE , CINSTE, DE MORALITATE, SI INTEGRITATE , DE LIPSA DE COMPETENTA , DE LIPSA DE CARACTER, DE LIPSA DE INEGRITATE, DE LIPSA DE ONOARE, ETC Trebuie anulate toate imunitatile si legile protectioniste a celor alesi PENTRU A CREEA CONDITII ELITELOR SI DEMNITATILOR UMANE SA INLOCUIASCA POLITRUCII INFRACTORI, SEMIDOCTII, ZOILE SI GUNOAIELE UMANE care au distrus RO. CEI CE SE VOR ALESI TREBUIE SA O FACA DIN DARUIRE PENTRU SEMENI, DIN VOLUNTARIAT, DIN PASIUNE SI TALENT. Trebuie abrogate legile ce permit amenstecul intre puterile statului pentru depolitizarea (demafiotizarea) structurilor statului. PARLAMENTUL NU TREBUIE SA NUMEASCA MEMBRI INSTITUTIILOR FUNDAMENTALE ALE STATULUI (CCR, Curtea de Conturi, CSM, Avocatul Poporului, AEP, etc)
Random imageUltimele stiri


loading...