2019-03-27 02:58


Anunţ de ultim moment privind DESCENTRALIZAREA României. Ce spune VIORICA DĂNCILĂ

 |  13:58
Anunţ de ultim moment privind DESCENTRALIZAREA României. Ce spune VIORICA DĂNCILĂ

Proiectul descentralizării nu trebuie abandonat, acesta fiind unul dintre mesajele transmise de premierul Viorica Dăncilă în cadrul reuniunii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, care a avut loc joi la Palatul Parlamentului.

"Am vorbit şi despre descentralizare. Am spus că există un proiect de descentralizare - Liviu Dragnea a lucrat la un proiect de descentralizare. Dar ştiţi foarte bine că a fost respins de CCR. Asta nu înseamnă că este un proiect abandonat şi vreau ca ideile şi primii paşi să fie făcuţi dinspre teritoriu către guvern şi împreună să putem duce mai departe acest proiect", a declarat premierul la plecarea de la reuniune.

Întrebată care ar fi paşii prin care acest proiect poate fi dus mai departe, Viorica Dăncilă a pledat pentru constituirea unui grup de lucru. "În primul rând să nu mai spunem doar la nivel declarativ din teritoriu că vrem descentralizare, să se formeze un grup de lucru, să vină fiecare judeţ cu propuneri despre modul în care văd dumnealor descentralizarea, să facem o consultare publică cu experţi, aşa cum de altfel a fost şi făcută, şi să încercăm să punem şi în practică. (...) Nu pot să dau un calendar, dar în opinia mea este necesar să pornim cât mai repede pentru a face paşii necesari", a arătat Dăncilă, potrivit Agerpres.

Premierul a subliniat că o altă temă abordată s-a referit la fondurile europene, context în care a reafirmat că este necesară accelerarea acestui proces.

"Fiecare comunitate îşi pune speranţa în fondurile europene. (...) Au spus că vor să facă toate demersurile pentru a recupera întârzierea. După cum ştiţi, în 2016 noi nu aveam nici măcar autorităţile de management acreditate, nu avem ghidurile lansate, de-abia la jumătatea anului 2017 am reuşit să acredităm autorităţile şi să lansăm ghidurile pentru absorbţia de fonduri europene. Este nevoie de o accelerare a ritmului de absorbţie", a arătat şeful executivului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-22

TAGURI: descentralizare, viorica dancila, prim ministru,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
22 Feb 2018

Declarații cutremurătoare ale economistului-șef al BNR, Valentin Lazea! Toți românii ar trebui să le citească! Practic, oficialul BNR spune public că politicile economice ale Guvernelor PSD sunt niște tâmpenii care ne vor arunca într-un nou dezastru în eventualitatea unei posibile crize! Lazea, BNR: Celelalte tari au invatat din criza trecuta sa se puna la adapost cu deficite bugetare mici si surplus de cont curent. Romania nu a invatat acest lucru. Care tara va fi lovita cand panica se va instala? Evident cele care nu s-au pus la adapost.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...