2017-01-22 01:48

POLITICA


Anunţ: Mă numesc Cristian Preda şi caut un candidat pentru şefia PDL

 |  16:34
Anunţ: Mă numesc Cristian Preda şi caut un candidat pentru şefia PDL
Eurodeputatul PDL Cristian Preda a dezvăluitplanurile „grupului de la Bruxelles” în interiorul PDL. Preda spune că la Convenţia Naţională a PDL dinprimăvară, unde democrat-liberalii îşi vor alege conducerea partidului, vrea săprezinte, alături de alţi colegi, o moţiune care să fie anti-USL, principaluladversar al democrat-liberalilor în acest moment. Nici Preda şi nici ceilalţimembri ai grupului de la Bruxelles” nu potcandida la şefia partidului, întrucât nu au vechime minimă de cinci ani, aşacum prevede Statutul PDL. Ca urmare, nu le rămâne decât să urmeze sfatul luiBăsescu: să sprijine un candidat.

CristianPreda a declarat că în PDL vor exista sigur două curente, unul pro şi un altulcontra lui Boc, dar că doreşte să formeze şi un al treilea, care să fieanti-USL. „Euvăd lucrurile într-un fel foarte simplu: sunt convins că va exista o moţiunepro-guvernamentală, indiferent dacă ea va fi condusă de premierul Boc sau unuldintre miniştri. Şi într-un fel e firesc aşa: partidul e la guvernare şi efiresc ca în interiorul lui să existe o moţiune care să susţină acţiuneaGuvernului, care să fie o apologie a Guvernului. Va exista, pe de altă parte,sunt semne clare, o moţiune antiguvernamentală, indiferent că ea va fi condusăde foşti membri ai Guvernului sau eu ştiu de foşti pedişti din generaţia anilor’90. Cred că aceste două moţiuni sunt inevitabile, şi o moţiuneproguvernamentală şi una antiguvernamentală, pentru că există în PDL o opoziţiela Boc, ea s-a exprimat inclusiv şi într-o formă aparent instituţională, carespune că trebuie făcută o distincţie între premier şi şeful partidului”, aexplicat Preda la RFI.

Eurodeputatula dezvăluit că el doreşte să construiască o a treia variantă, o moţiune „nonguvernamentală”,dar anti-USL. „Eum-aş bucura dacă ar putea să existe o a treia moţiune care să nu fie nici pro-guvernamentală,o apologie a lui Boc, dar nici una antiguvernamentală. M-aş bucura dacă arexista resurse în acest moment în PDL pentru o moţiune nonguvernamentală,pentru cetăţean şi împotriva USL, pentru că acesta este adversarul nostru înacestmoment, nu Boc sau altcineva din PDL. În ceea ce mă priveşte, mă voistrădui să construim împreună cu alţi colegi o asemenea moţiune, nu împotrivalui Boc, nu o apologie deşănţată a lui Boc, ciomoţiune care săarticuleze o viziune politică pentru anii următori şi pentru ce înseamnăinteresele dreptei din România”, a conchis Cristian Preda. Întrebat dacă astaînseamnă că vizează o funcţie de conducere în partid, eurodeputatul a răspuns: „Numă interesează funcţiile, mă interesează construcţiile”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-03-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image