2017-01-17 23:44

POLITICA


Apelul Iuliei Timoşenko a fost respins

 |  16:24
Apelul Iuliei Timoşenko a fost respins

Apelul fostului premier al Ucrainei Iulia Timoşenko, condamnată la 7 ani de închisoare pentru abuz de putere, a fost respins, vineri, de Curtea de Apel din Kiev, informează agenţiile de presă.

Judecătoarea Olena Sitailo a precizat că a decis să „lase neschimbată” condamnarea pronunţată în luna octombrie. Iulia Timoşenko nu a fost prezentă în sala de judecată la anunţul verdictului Curţii de Apel, acuzând o stare de sănătate precară. De asemenea, potrivit unei jurnaliste AFP, nici avocaţii fostului premier ucrainean nu s-au aflat prezenţi la anunţul judecătoarei.

Timoşenko a fost condamnată pentru că a încheiat contracte nefavorabile pentru Ucraina cu companii de furnizare a gazelor din Rusia. Aceasta neagă acuzaţiile şi afirmă că regimul condus de preşedintele Viktor Ianukovici doreşte să se debaraseze de unul dintre principalii lideri ai opoziţiei, motivând că sentinţa este consecinţa unui proces motivat politic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-05-09

TAGURI: apel Timosenko, condamnare Timosenko, justitie Ucraina, proces Iulia Timosenko, opozitie Ucraina, regim IanukoviciComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image