2017-01-22 18:23


Apeluri la “trezirea islamică”

 |  16:23
Apeluri la “trezirea islamică”

Liderulsuprem iranian, Ali Khamenei, a îndemnat populaţia Egiptului să continuerevolta până la instaurarea unui "regim popular fondat pe religiamusulmană", într-un discurs rostit cu ocazia predicii de vineri laUniversitatea din Teheran. "Nurenunţaţi la instaurarea unui regim popular fondat pe religie", a declaratayatollahul Khamenei, adresându-se poporului egiptean. Khamanei a subliniat că"membrii clerului trebuie să joace un rol, în special susţinând populaţiacând aceasta scandează sloganuri ostile regimului egiptean".

Potrivitliderului suprem iranian, revoltele din Tunisia şi Egipt reprezintă "unsemn al trezirii islamice" în lume."Evenimentele care au loc acum înnordul Africii, în Egipt, Tunisia şi în alte ţări au o semnificaţie particularăpentru noi. Ceea ce s-a spus despre trezirea islamică, în timpul victorieirevoluţiei islamice iraniene, se întâmplă astăzi", subliniază Khamenei.Potrivit lui Ali Khamenei, Hosni Mubarak este "valetul sioniştilor şi alStatelor Unite".

Şiunul dintre fondatorii grupării Jihadul Islamic Egiptean, Sarwat Salah Shehata,condamnat la moarte, în contumacie, în Egipt, îi cheamă pe egipteni să continuelupta "contra faraonului şi partidului său putred", referindu-se lapreşedintele Hosni Mubarak.

Într-uncomunicat din 2 februarie, postat pe un site islamist, care a fost tradus joiîn engleză de Centrul american de Supraveghere a Site-urilor Islamiste (SITE),Shehata salută "atitudinea curajoasă şi vitejia respectabilului poporegiptean faţă de tiranie". "Semnele victoriei au apărut. Deci,continuaţi-vă lupta până la sfârşit şi nu vă mulţumiţi cu reforme ministeriale,reduceri de preţuri, creşteri de salarii sau orice altă soluţie la care arecurs acest regim dictatorial, (doar) pentru că este încolţit. Faraonul şipartidul său putred trebuie să plece", scrie el. "Noi, cei din cadrulgrupării Al-Jihad, ne exprimăm solidaritatea cu poporul musulman al Egiptuluişi îi cerem lui Allah (...) să accepte morţii acestuia între martirii săi şisă-i aibă în grijă pe răniţi", se arată, în continuare, în comunicat.

Ela fost condamnat la moarte, în contumacie, în Egipt, pentru implicarea sa întentativa de asasinare a fostului premier egiptean Atif Sidqi.Numele luiShehata a fost citat, în 2001, într-o primă listă de suspecţi publicată de CasaAlbă, la câteva zile după 11 septembrie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-12-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image