2017-01-16 21:38

POLITICA


Atacul ''sexual'' împotriva lui Strauss-Kahn ar fi orchestrat de Wall Street

 |  17:59
Atacul ''sexual'' împotriva lui Strauss-Kahn ar fi orchestrat de Wall Street
DominiqueStrauss-Kahn (DSK) ar putea fi o victimă a magnaţilor de pe Wall Street, iarscandalul sexual nu ar fi decât o răzbunare în urma demersurilor acestuia de areforma întregul sistem financiar modern, potrivit cunoscutului economist rusMihail Hazin.

Însprijinul acestei versiuni, expertul rus aminteşte de sesiunea comună de acum olună a FMI şi BM, în cadrul căreia DSK a pus la îndoială utilitatea menţineriiaşa-numitului “Consens de la Washington” - suprastructura ideologică amodelului financiar modern, care funcţionează de 30 de ani. În opiniaeconomistului rus, respingerea publică a acestui consens reprezintă, de fapt,recunoaşterea faptului că sistemul financiar modern nu mai poate acţionaconform cutumelor de până acum, cu toate consecinţele ce decurg dintr-o astfelde constatare, inclusiv necesitatea de a revizui suma din profitul generat îneconomie pe care sectorul financiar o redistribuie în favoarea sa. ”Sectorulfinanciar… s-a decis să lovească în renegat, care i-a pus în pericolprivilegiile şi profiturile obişnuite. În tradiţia SUA, această loviturăsexuală este suficientă pentru a-l obliga pe DSK să demisioneze din post, iardupă scandalul legat de tentativa de viol declaraţiile făcute anterior de DSKnu vor mai avea nici o valoare”, a afirmat Hazin.În acest context, Mihail Hazin face o paralelă cu scandalul din jurulguvernatorului New York-ului, fostul procuror Eliot Laurence Spitzer, din 2008.Atunci, Wall Street-ul i-a dat acestuia trei zile pentru a demisiona din cauzaunei legături cu o prostituată. Legătura a ieşit la iveală după ce Spitzerdeclarase că sistemul de asigurare a riscurilor financiare este în criză acutăşi ceruse ca în două săptămâni societăţile de asigurare înregistrate în statulNew York să-şi majoreze capitalul la un nivel corespunzătorriscurilor crescute sau să se pună sub controlul Comisiei de reglementare astatului New York.

Probe incriminatorii pentru DSK

Potrivit unor surse din cadrul poliţiei, pecearşafurile din camera în care a stat Dominique Strauss-Kahn vineri au fostgăsite urme de sânge, care ar putea susţine acuzaţia de agresiune sexualăasupra cameristei hotelului. Totodată, anchetatorii au găsit probe suplimentare,acestea urmând a fi supuse unor analize medico-legale. Apărarea susţine că contactuldintre Dominique Strauss-Kahn şi cameristă a fost consimţit, dând indiciidespre ceea ce pare a fi o apărare explozivă, relatează tabloidul NY Post. "Suntemde părere că dovezile nu vor confirma că a fost un contact forţat", a spusBen Brafman, avocatul şefului FMI.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-12-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image