2017-01-19 23:18

POLITICA


Atentatul de la Moscova era prevăzut iniţial pentru noaptea de Revelion

 |  19:08
Atentatul de la Moscova era prevăzut iniţial pentru noaptea de Revelion

Atentatulde la Moscova era prevăzut, iniţial, să aibă loc în noaptea de Revelion, dar,din cauza exploziei accidentale a bombei, atacul a avut loc luni, pe aeroportuldin Domodedovo, potrivit cotidianului Moskovski Komsomoleţ, care citează sursedin cadrul serviciilor secrete. Încă de luni, agenţia rusă RIANovosti a avansat ideea că serviciile ruse erau la curent cu iminenţa unuiatentat şi menţiona explozia accidentală a bombei la Kuzminki, la sfârşitul luidecembrie.

Potrivitcotidianului, un grup de trei femei şi un bărbat, originari din Caucazul rus,pregăteau încă din noiembrie un atentat în Piaţa Manej, lângă Kremlin, înnoaptea de Revelion. Cotidianul subliniază că serviciile speciale ruse auprimit informaţii în acest sens la jumătatea lui decembrie. "Asemeneainformaţii din partea FSB (serviciul federal de securitate) intervin destul defrecvent. Bineînţeles, ţinem cont de ele, dar ne amintim de fiecare datăpovestea copilului care strigă că vine lupul", a declarat un oficial dincadrul poliţiei, citat de publicaţie. Dar, la 31 decembrie, cu câteva oreînaintea atacului de atunci, un mesaj primit pe mobilul presupusei femeikamikaze, pe când încă se mai afla într-o casă din cartierul Kuzminki, laMoscova, ar fi activat detonatorul de la centura cu explozivi pe care o aveaasupra sa. Cei trei complici ar fi hotărât, atunci, să schimbe ţinta. La 20ianuarie, agenţi din cadrul FSB ar fi efectuat o vastă operaţiune cu scopul dea opri teroriştii, dar aceasta s-a terminat fără nici un rezultat.

Primele demiteri

Preşedintelerus, Dmitri Medvedev, a acuzat securitatea proastă de pe aeroport şi a cerut caoficialiiMinisterului de Interne şi FSB responsabili pentru acestdomeniusă fie pedepsiţi. El aconcediat un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului de Interne, care seocupa de securitatea în transporturi, dar şi pe şeful adjunct al poliţiei dinMoscova, acestea fiind primele sancţiuni după atentatul comis luni peaeroportul Domodedovo. Medvedev a semnat decretul de demitere a lui Andre Alekseev,şeful direcţiei de transporturi a Ministerului de Interne, care se ocupă dedistrictul federal central şi pe cel al adjunctul poliţiei moscovite, VladimirCiugunov, în funcţie din 2001.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-07-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Ultimele stiri