2017-01-21 23:34

POLITICA


Au fost arestaţi 25 de hackeri Anonymous

 |  07:15

Organizaţia internaţională Interpol a anunţat marţi arestarea a 25 de hackeri Anonymous în februarie, în urma unor atacuri cibernetice lansate din Argentina, Chile, Columbia şi Spania.

Interpolul, al cărui sediu se află la Lyon, a precizat, într-un comunicat, că 'operaţiunea Unmask a fost lansată la mijlocul lunii februarie, după o serie de atacuri cibernetice coordonate lansate din Argentina, Chile, Columbia şi Spania împotriva Ministerului columbian al Apărării şi a site-urilor preşedinţiei'. De asemenea, una dintre ţintele acestor atacuri cibernetice a fost şi compania chiliană de energie electrică Endesa.

În Spania au fost arestaţi patru dintre piraţii informatici, zece în Argentina, şase în Chile şi cinci în Columbia. În Spania, persoanele reţinute sunt acuzate de a fi atacat site-uri oficiale, modificându-le sau blocându-le. De asemenea, în cursul zilei de marţi, poliţia spaniolă a anunţat că hackerii mai sunt acuzaţi de publicarea pe internet a datelor personale ale membrilor poliţiei naţionale, dar şi ale membrilor serviciilor de pază şi protecţie ai fostului premier spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero.

Deşi Anonymous se prezintă drept un apărător al libertăţii pe internet, grupul este considerat o 'ameninţare' de către NATO pentru riscurile de piraterie sau de blocare informatică pe care le prezintă pentru sistemele Alianţei Nord Atlantice, potrivit poliţiei spaniole, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-09-06

TAGURI: Argentina, Chile, Columbia şi Spania, Anonymous, hackeri, Interpol, atacuriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image