2019-02-23 05:40


Audieri în Congresul SUA pentru punerea sub acuzare a lui Assange

 |  16:43
Audieri în Congresul SUA pentru punerea sub acuzare a lui Assange

FondatorulWikiLeaks, Julian Assange, vizat de un mandat de arestare eliberat de Suedia,dar eliberat condiţionat joi, s-a declarat "îngrijorat" de oeventuală extrădare către Statele Unite, deosebit de critice faţă dedezvăluirile site-ului său. "Există numeroase îngrijorări că aş putea fiextrădat în Statele Unite", a declarat Assange pentru un mic grup dejurnalişti, la câteva minute după ce a fost eliberat pe cauţiune, de justiţia britanică."Am auzit un zvon, anunţat de avocatul meu în Statele Unite, un zvon care nu afost confirmat, dar potrivit căruia am fost inculpat în Statele Unite", aadăugat el.

WikiLeaks,site-ul lui Assange, a dezvăluit sute de telegrame diplomatice americane,iritând profund Statele Unite, care nu şi-au ascuns intenţia de a-l judeca peAssange.

CongresulSUA a audiat o serie de avocaţi în legătură cu posibilitatea acuzării luiJulian Assange de încălcarea legii privind spionajul (Espionage Act), dar şiproblemelor legale şi constituţionale ridicate de dezvăluirile WikiLeaks. Cu toată atmosfera ati-Assange, există şi voci dinrândul autorităţilor care se opun unor acţiuni de condamnare. PreşedinteleComitetului Juridic American, (comisie permanentă a Camerei ReprezentanţilorSUA), John Conyers, a declarat că WikiLeaks nu a comis o infracţiune, susţinând căacţiunile controversate antisecret sunt protejate în conformitate cu libertateade exprimare. Vorbind la o audiere pentru a stabilidacă WikiLeaks a încălcat Legea Spionajul, el aspus că "America a fost fondată pe credinţa că discursul este sfânt"şi a respins apelurile de a cenzură amass-media pentru publicarea documentelor secrete. "Mulţi cred căpublicarea documentele de către WikiLeaks a fost ofensatoare şi a devenitnepopulară, dar a fi nepopular nu este o crimă şi nici publicarea informaţiilornu este.“ Potrivit acestuia, de condamnat este că libertăţile constituţionaleşi drepturile civile sunt primele care urmează să fie sacrificate în falsulserviciu al securităţii naţionale, dacă se vor urma acuzaţii în cazulAssange-WikiLeaks.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-03-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...