2018-10-19 21:43


Augustin Zegrean, despre pensiile speciale ale aleșilor locali: Banii pe care îi primeşti, un privilegiu

 |  12:05
Augustin Zegrean, despre pensiile speciale ale aleșilor locali: Banii pe care îi primeşti, un privilegiu

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că legea prin care sunt introduse pensii pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene este neconstituţională, admiţând astfel sesizarea înaintată de Guvern, informează Mediafax. Chiar înainte de decizie, președintele Curții Constituționale (CCR), Augustin Zegrean, declarase, referitor la acest subiect, că orice bani pe care îi primeşti pot fi consideraţi un privilegiu.

"Orice bani pe care îi primești pot fi considerați un privilegiu, nu? (...) Nu este o pensie contributivă, nici nu știu cum s-o calific. O să vedem astăzi, după ora 12,00. (...) A avea efecte pentru trecut ar însemna că le dă pensie pentru anii care au trecut, le dă pensia din urmă. (...) Problema este că, dacă legea asta intra în vigoare, beneficiază de pensie și foștii prim secretari de partid, pentru că ei aveau și calitatea de președinți de consilii județene", a precizat Augustin Zegrean, potrivit Agerpres.

Chestionat dacă va depune cerere pentru pensie specială de parlamentar, funcție deținută anterior, preşedintele CCR a spus că nu crede că ar rezista tentației.

"Încă nu vă spun, dar nu cred că aș rezista tentației. (...) O să am și pensie de la Curte. Sigur, nu e nimeni așa bogat în România, mă refer la oameni care au trăit din leafă, care să-și permită să renunțe la niște bani. Eu am așteptat foarte tare ca legea aceea să fie trimisă la Curte pentru verificare. Toți parlamentarii s-au lăudat la televizoarele voastre că vor face sesizare la Curte, dar nu au făcut. (...) I-am așteptat pentru că au spus că o fac. (...) Nu știu dacă aveau motive sau nu aveau motive. Vă pot spune că în toată Europa sunt două sau trei țări în care parlamentarii nu primesc o pensie după ce ies din mandat. (..) Nu o pensie specială, o indemnizație de parlamentar", a afirmat Augustin Zegrean. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-20
Citeste si:
Preşedintele CCR: Organizarea alegerilor într-un tur de scrutin sau în zece tururi e o opțiune politică

TAGURI: augustin zegrean, pensie, speciala, alesi, locali, bani, primeste, privilegiu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...