2017-01-21 08:25

POLITICA


Aura Vasile. A fi sau a nu fi în PSD

 |  21:00
Aura Vasile. A fi sau a nu fi în PSD

Aura Vasile a agitat serios spiritele pe scena politică prin anunţarea transferului la UNPR, ca apoi să anunţe că nu mai pleacă din PSD. Se pare că Marian Vanghelie a fost cel care a convins-o să nu mai plece. Transferul este incert. Potrivit liderilor PSD, ea se poate întoarce în partid după un an.

Totul a început luni după-amiază, când Aura Vasile a depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor o cerere prin care anunţa că îşi dă demisia din PSD şi se înscrie în UNPR. Vanghelie a vorbit cu ea apoi şi s-a răzgândit. Aura Vasile susţine că i s-a făcut rău şi a fost internată la spital la capătul discuţiei cu Vanghelie. În pofida nemulţumirilor ei, Vanghelie a anunţat că Vasile rămâne în tabăra social-democrată.

Pentru a avea declaraţii oficiale, ziarul „Puterea” a vorbit cu Aura Vasile atât luni, cât şi marţi. Luni, aceasta ne-a prezentat următoarele motive pentru care şi-a depus demisia: „Poate că aşa vor înţelege unii ce a ajuns PSD. PSD, dar mai ales PSD Bucureşti care nu mai există. Şi mor de ciudă”. Totodată, a spus că se va alătura UNPR întrucât este om de stânga şi împărtăşeşte valorile UNPR, singurul partid care mai reprezintă, azi, stânga românească.

Marţi, Aura Vasile ne-a confirmat că s-a răzgândit. Cu o voce stinsă, ne-a spus că a revenit asupra deciziei sale, şi nu va mai pleca din PSD. „În situaţia în care sunt, eu nu am putut transmite faptul că nu mai plec din PSD. Aseară am fost în pragul unei comoţii cerebrale. Sunt şi hipertensivă. Azi-noapte am ieşit de la Spitalul Universitar, iar acum sunt la doi paşi de Spitalul Floreasca. Am trimis o hârtie Robertei Anastase şi lui Mircea Duşa în care i-am informat că nu o să mai plec din PSD. Eu i-am rugat să nu citească hârtia pentru că, potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, eu trebuie să fac acest lucru”. Ulterior, Roberta Anastase a confirmat faptul că Aura Vasile i-a solicitat să amâne citirea în plen a plecării sale în UNPR.

Iliescu: „E un om de bază”

Ion Iliescu, preşedinte de onoare al PSD, a declarat despre plecarea Aurei Vasile: „Nu am vorbit cu ea. A fost şi sper să rămână un om de bază în PSD. Era unul dintre oamenii combativi. M-a surprins şi sper să fie valabilă ultima ştire că nu pleacă din PSD”. De departe, cel mai tranşant a fost Victor Ponta, liderul PSD, care s-a arătat deranjat de confuzia provocată de Aura Vasile. „Genul acesta de telenovele mie nu-mi plac. Nu poţi să te trezeşti dimineaţa că vrei să pleci, noaptea că nu mai pleci. Aştept ca doamna Aura Vasile să se însănătoşească. O să avem o discuţie şi o să vedem atunci ce decidem, dar nu-mi plac aceste telenovele. Şi cei care joacă în telenovele să meargă la fripturiştii cu interese naţionale”, a comentat Ponta.

Ce spune Statutul PSD

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a declarat marţi, după anunţul făcut de Aura Vasile, cum că nu mai pleacă din PSD: „Conform Statutului, dacă şi-a depus adeziune la UNPR şi-a pierdut calitatea de membru PSD şi poate reveni după un an, dar o să vedem ce prevede Statutul”, a arătat Duşa. Totodată, a precizat că în cazul Aurei Vasile nu se va face nici o excepţie de la Statut.

Cel care întăreşte aceste declaraţii este Eugen Nicolicea, liderul deputaţilor UNPR, care a confirmat înscrierea ei în formaţiune: „Da, s-a înscris la UNPR, a semnat adeziunea şi este asumată şi declaraţia de apartenenţă la grup”, a declarat acesta. Totodată, acesta a mai completat că Aura Vasile nu i-a anunţat că se retrage din UNPR şi că, potrivit Statului PSD, o reintrare în PSD poate fi luată în calcul după un an.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-13

TAGURI: demisie aura vasile, vanghelie aura, demisie psd, psd, transfer UNPR, traseistComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image