2017-01-16 21:33

POLITICA


Aura Vasile explică motivele demisiei din PSD

 |  21:00
Aura Vasile explică motivele demisiei din PSD

Mutare-şoc pe scena politică: deputatul PSD Aura Vasile şi-a anunţat, ieri la prânz, despărţirea de colegii săi de partid şi înscrierea în grupul parlamentar al UNPR.

Aura Vasile şi-a lăsat colegii cu gura căscată. Demisia sa din PSD şi înscrierea în partidul condus de Gabriel Oprea n-a fost prevăzută de nimeni. Însuşi Marian Vanghelie, fostul ei şef pe linie de partid, a aflat din presă despre gestul colegei sale. „Eu nu cred încă. O caut să vorbesc cu ea. Eu nu cred că va pleca dna Aura Vasile. În acest moment eu nu cred totuşi”, a declarat Vanghelie pentru Realitatea TV, ieri, la puţine momente după ce ştirea demisiei a fost difuzată.

La ora la care Marian Vanghelie făcea aceste declaraţii, Aura Vasile explica pentru ziarul „Puterea” motivele gestului său. „Poate că aşa vor înţelege unii ce a ajuns azi PSD. PSD, dar mai ales PSD Bucureşti, nu mai există! Şi mor de ciudă, fiindcă am muncit mult. Fiecare centimetru pătrat din colegiul meu l-am călcat...”

Aura Vasile explică faptul că s-a săturat de lipsa de onoare a unora dintre cei care conduc astăzi PSD. „Am hotărât să vin alături de foştii mei colegi, cei care au demonstrat, spre deosebire de alţii, că au valori şi principii solide. Sunt un om de stânga şi împărtăşesc valorile UNPR, singurul partid care mai reprezintă astăzi stânga românească. După cum spun şi colegii mei din UNPR, nu plec din Kiseleff şi rămân mai departe aşa cum mă ştiţi, războinică şi dedicată cauzei în care cred, aceea de a-i sprijini pe oamenii care muncesc, pe pensionari şi pe tineri, pe toţi cei care au de suferit în aceste vremuri grele”.

Anunţul demisiei Aurei Vasile a venit ieri pe la prânz, atunci când la secretariatul Camerei Deputaţilor a fost depusă o hârtie în acest sens. Aura Vasile se află la al treilea mandat de deputat, este vicepreşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor şi membru al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială. Ea era vicelider al grupului parlamentar al PSD şi numai în această legislatură a avut 467 de luări de cuvânt în plenul Camerei Deputaţilor, respectiv 87 de iniţiative legislative. Presa a consemnat de-a lungul timpului numeroase relatări cu privire la activitatea politică a Aurei Vasile, poate cea mai cunoscută dintre ele fiind cea în care a condus campania electorală a partidului în acţiunea „Şoşonarii”. Deputatul a explicat acest termen: „Şoşonar este un termen care îmi aparţine.

Este un termen cu care îi alint pe activiştii de partid, membri de partid care sunt arondaţi fiecărei organizaţii de sector şi care fac voluntar munca electorală în cele şase sectoare. Cuvântul este consacrat în PSD din 1998 şi a fost folosit în campania electorală de la Bucureşti a lui Sorin Oprescu. Eu i-am alintat pe aceşti activişti de partid împrumutând cuvântul din sport. La schi sunt doua categorii: cei care schiază şi cei care stau jos, la baza pârtiei, şi dau din picioare. Aceştia din urmă sunt şoşonari".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-12

TAGURI: aura vasile demisie, sosonari, demisie parlamentComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

S-O IA DRAQU
19 Dec 2011

am spus mai sus ce cred d espre aceasta javra STRAM BA, balamucul e aproape d e ea !
ANNA
20 Dec 2011

Are dreptate Aura Vasile. Ponta a distrus PSD Bucur esti.De fapt ,cu "sprijin ul" lui Nastase si al lui Iliescu ,partidul nu mai exista,lasat fiind pe ma na acestui parvenit de 2 lei.

Adauga un comentariu

Random image