2016-12-10 01:31

POLITICA


Austeritate: Grecia paralizată de proteste

 |  22:19

Zeci de mii de persoane participă în Grecia la protestele organizate de principalele sindicate faţă de măsurile de austeritate. În paralel are loc o grevă a salariaţilor din sectorul public. Guvernul grec intenţionează disponibilizarea a 150.000 de salariaţi din sectorul public până în 2015. Salariaţii sunt nemulţumiţi de planul care prevede trimiterea în şomaj tehnic a 30.000 de persoane şi reduceri salariale de până la 40%. Prin aceste măsuri, guvernul încearcă disperat să se califice pentru următoarea tranşă de bani, în scopul de a evita falimentul. FMI şi Comisia Europeană a amânat acordarea următoarei tranşe din împrumutul Greciei, după ce statul elen a declarat că nu îşi va atinge obiectivele de reducere a deficitului bugetar pentru anul acesta.Între timp, FMI a avertizat că o recesiune globală anul viitor nu poate fi exclusă.  


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-16

TAGURI: Grecia, protesteComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Proteste la Chișinău faţă de organizarea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale Sute de persoane protestează, duminică, în Piața Marii Adunări Naționale din centrul... 20 Noi 2016 | (0)
Transgaz, interesată să preia operatorul de transport al gazelor din Grecia Societatea Națională Transgaz va analiza dacă este benefic să achiziționeze acțiuni la... 04 Dec 2016 | (1)