2017-01-17 21:17

POLITICA


Autosuspendare să fie, dar s-o ştim şi noi. Parlamentarii PDL autosuspendaţi din partid pot participa la şedinţele grupului

 |  20:19
Autosuspendare să fie, dar s-o ştim şi noi. Parlamentarii PDL autosuspendaţi din partid pot participa la şedinţele grupului
Pelângă faptul că încă nu a fost introdusă în statutul PDL, autosuspendarea nuare nici un fel de valoare în Parlament. Deputaţii şi senatoriidemocrat-liberali care au făcut acest gest nu pot fi împiedicaţi să participela şedinţele de grup. Nimic nu-i împiedică de asemenea să voteze în plenalături de foştii lor colegi de partid pentru că au fost aleşi uninominal.

Maimulţi membri importanţi ai PDL care au dosare în justiţie au decis să seautosuspende, după ce, la presiunea preşedintelui Traian Băsescu, conducereademocrat-liberală a decis să propună întroducerea în Statut a acesteiproceduri. Autosupendarea din PDL însă are valoare doar la nivel de imagine. PreşedintaOrganizaţiei de femei a PDL, Sulfina Barbu, a precizat pentru “Puterea” căautosuspendarea din partid înseamnă de fapt că cei care au făcut acest lucru numai au voie să participe la şedinţele partidului, iar dacă deţin funcţii deconducere trebuie să renunţe la ele. “În cazul parlamentarilor însă este altătreabă. Dacă vor să vină la şedinţele de grup pot să o facă, aşa cum a făcut şiSilviu Prigoană când s-a autosuspenat”, a mai spus Sulfina Barbu.

Un astfel de exemplu este deputatul Dan Păsat,care are dosar de şantaj la DNA şi care s-a autosuspendat imediat după cecolegii săi de partid au votat în plenul Camerei Deputaţilor împotrivaridicării imunităţii sale parlamentare. Dan Păsat s-a autosuspendat exact înziua în care preşedintele Traian Băsescu a venit la Parlament pentru a seîntâlni cu parlamentarii PDL şi a le cere acestora să susţină schimbarea dinfuncţia de premier a lui Emil Boc cu un tehnocrat. La câteva ore dupăautosuspendare, Dan Păsat participa nestingherit la această şedinţă de partid aparlamentarilor PDL cu Băsescu.

Un alt deputat PDL care a anunţat că seautosuspendă din partid este Cosmin Popescu, deputat de Gorj. El a fostcondamnat în 2009 la doi ani de închisoare cu suspendare pentru favorizareainfractorului şi a făcut recurs la sentinţă. Primul termen este programat pe 28martie. Autosuspendarea lui Popescu nu l-a împiedicat pe actualul preşedinte interimar al PDL Gorj, Ion Ruşeţ, să declare că îşi va continua colaborarea cuacesta. Ladouă zile după ce Popescu s-a autosuspendat a făcut acelaşi gest şi fostul preşedinte PDL Gorj, IonelManţog, şi el unul dintre cei trimişi în judecată. Ionel Manţog este cercetat în dosarul strămutaţilor de lux.Manţog a fost trimis în judecată acum cinci ani, iar dosarul său se judecă laSibiu. “Nu măascund sub fustele partidului. Oricum, declarasem cu mult timp în urmă că voicandida în cadrul campaniei de la PDL dacă şi în condiţiile care va fi osoluţie la Sibiu, care va fi ea”, a spus Manţog.

Monica Iacob-Ridzi esteun alt parlamentar PDL care are probleme cu justiţia. Ea a refuzat până acum săse autosuspende din partid pe motiv că această procedură încă nu există în Statut.Procedura autosuspendării în cazul membrilor de partid împotriva cărora aînceput urmărirea penală urmează să fie introdusă în Statut abia la şedinţaConsiliului Naţional de Coordonare care va avea loc pe 5 martie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-07-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image