2019-01-24 05:06


Avansare la Cotroceni de Sărbători. Cadoul lui Traian Băsescu

 |  15:43
Avansare la Cotroceni de Sărbători. Cadoul lui Traian Băsescu

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Valeriu Turcan, afost avansat în funcţie de preşedintele Traian Băsescu şi va deveni de la 1 ianuarieconsilier prezidenţial. Decizia apare într-un decret prezidenţial din 22decembrie, publicat în Monitorul Oficial.

Dacă până în prezent funcţia de consilier de stat pe care o deţinea Turcanîi conferea rangul de secretar de stat, de la 1 ianuarie acesta va avea ofuncţie cu rang de ministru – consilier prezidenţial. „Nu ştiu dacă estesingura avansare din cadrul Administraţiei Prezidenţiale. Ar mai putea fi şialtele, nu este exclus”, a declarat în exclusivitate pentru „Puterea”, ValeriuTurcan. Acesta va rămâne în continuare purtător de cuvânt al AdministraţieiPrezidenţiale, dar cu o remuneraţie superioară. Avansarea a venit după trei anide lucru la Cotroceni, Turcan fiind numit în această funcţie în 30 martie 2007.El i-a luat locul atunci fostului consilier prezidenţial Adriana Săftoiu. Pentrucă la scurt timp a survenit suspendarea preşedintelui Băsescu, acesta şi-a datdemisia din cadrul Administraţiei Prezidenţiale şi a devenit purtătorul decuvânt în campania pentru referendumul din 2007. Ulterior a revenit laCotroceni alături de preşedintele Traian Băsescu.

Finul lui Stolojan

Valeriu Turcan a lucrat şi în Guvernul Tăriceanu, fiind preşedinte alAgenţiei pentru Strategii Guvernamentale. În perioada liberală, şi-a cunoscutactuala soţie, Raluca Turcan, iar naşul celor doi este Theodor Stolojan,preşedinte al PNL în momentul căsătoriei– 2004. După mai multe conflicte avute cu premierul Tăriceanu, amândoi aupărăsit tabăra liberalilor. Cei doi au împreună un băiat, Eric Octavian. Turcana absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrulUniversităţii Bucureşti, lucrând ulterior la Radio Contact şi BBC World ServiceLondra. În ţară, a fost consilierul lui Theodor Stolojan şi al premieruluiCălin Popescu-Tăriceanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-06-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...