2017-01-21 23:38

POLITICA


Aventuri la Bucureşti. Cum a explorat Netanyahu Grădina Carpatină

 |  19:23
Aventuri la Bucureşti. Cum a explorat Netanyahu Grădina Carpatină

BenjaminNetanyahu, şeful guvernului israelian a fost ieri în România. A fost primit depreşedintele Băsescu şi s-a întâlnit cu premierul Boc. Printre aventurile luiNetanyahu în Grădina Carpatină au fost şi discuţiile despre brânza românească.

Premierul Israeluluivrea brânză românească la el în ţară. Aceasta este concluzia la care şeful guvernuluiisraelian, Benjamin Netanyahu, a ajuns după discuţiile pe care le-a purtat azicu Emil Boc, în cadrul vizitei sale oficiale la Bucureşti. „Amvorbit de asemenea despre brânza de vaci”, a spus Netanyahu, în conferinţa depresă comună avută cu premierul Boc. El şi-a explicat afirmaţia, ce a părutiniţial cel puţin ciudată în contextul unei întâlniri diplomatice. „Dacăaţi fi fost în Israel în ultimele săptămâni aţi fi văzut că o mare parte apopulaţiei a fost preocupată de acest subiect, brânza de vaci şi de preţulacesteia. Şi unul dintre motivele pentru care preţurile sunt sus este şi pentrucă nu există destulă competiţie printre companiile producătoare de lapte, şinici printre alte ramuri aleindustriei alimentare”, aafirmatacesta. În concluzie, a spus omologul lui Boc, produsele româneşti ar fi binevenitepe piaţa ţării sale. „Noi avem puţinspaţiu, voi aveţi mult, noi avem puţină apă, voi aveţi multă apă. Credem căisraelienii, consumatorii din Israel, ar beneficia de pe urma unei competiţiimai mari şi suntem doritori să cooperăm pe domeniul agriculturii, spreavantajul dvs., dar şi spre avantajul nostru. Competiţia aduce preţuri mai micişi servicii mai bune. Şi vom discuta şi pe acest domeniu. România e la odistanţă dedouă ore şi vrem să încurajăm producătorii români să-şi aducăprodusele pe piaţa israeliană”, a mai precizat Netanyahu.

Amintiricu Băsescu

La Cotroceni,premierul israelian a declarat că are amintiri frumoase despre vizita luiTraian Băsescu în Israel. „A fost o vizită excepţională şi mi-a lăsat oimpresie puternică. Aţi avansat nişte idei foarte bune, trebuie să recunosc, şiaceasta este o oportunitate, după cum spuneţi şi dvs., să continuăm discuţiilenoastre şi, chiar mai mult, să cimentăm prieteniaadâncă şi naturalădintre popoarele noastre”, i-a spus Netanyahu lui Traian Băsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-11-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image