2019-03-24 03:00


Avertisment european. Germania şi-a asumat focarul cu E.coli

 |  18:39
Avertisment european. Germania şi-a asumat focarul cu E.coli

O fermă din nordul Germaniei a fost identificată ca sursa ceamai probabilă a multor infecţii cu E.coli. Sera, care furnizează seminţegerminate restaurantelor şi pieţelor din mai multe landuri, se află la sud de Hamburg, la Uelzen şi a fost dejaînchisă.Deşi testele oficiale încă nu au dovedit prezenţa bacterieiacolo, este, în orice caz, considerată una dintre sursele de infecţie.Rezultatele testelor sunt aşteptate în zilele următoare pentru mai multe doveziconcludente. Înformaţiile pun într-o situaţie jenantă Germania, care anteriordăduse vina pe fermele spaniole şi în special pe castraveţii bio cultivaţiacolo că ar fi sursa infecţiei.

Serarespectivă cultivă o varietate de seminţe pentru germeni, importate dindiferite ţări. Este vorba despre seminţe de adzuki, alfalfa, broccoli, mazăre,linte şi fasole mung, toate cultivate pentru ca germenii lor să fie consumaţiîn salate. Seminţele sunt cultivate în răsadniţe mari şi nu este clar cum a ajunsacolo bacteria E.coli. Doi angajaţi ai companiei - al cărei nume nu a fost datpublicităţii - au dezvoltat simptome grave de diaree, iar într-unul dintrecazuri cauza a fost E.coli. Deşi încă nu este confirmată categoric ipotezacontaminării, germanii au fost sfătuiţi să nu mai mănânce seminţe germinate,folosite deseori la prepararea salatelor mixte. Multe dintre persoanele cares-au îmbolnăvit mâncaseră în restaurante care folosesc asemenea germeni, iarfurnizorul lor era compania din Uelzen. Autorităţile germane au menţinut totuşişi avertismentul în privinţa roşiilor, castraveţilor şi salatei.

ComisiaEuropeană a anunţat că Germania va recurge la sistemul european de alertărapidă pentru a lansa un avertisment în legătură cu posibilitatea ca seminţegerminate produse în Saxonia Inferioară să fi fost la originea îmbolnăvirilorcu bacteria E.coli enterohemoragică.

UE despăgubeşte fermierii

ComisiaEuropeană şi-a anunţat intenţia de a oferi compensaţii financiare pentru a-iajuta pe producătorii de legume şi fructe ale căror vânzări au scăzut drasticdin cauza epidemiei produse de bacteria E.coli. Însă pentru moment Comisia nupoate estima valoarea la care se vor ridica aceste compensaţii. Mai multe ţăriau solicitat asistenţă financiară din partea UE, printre care Spania, Franţa,Olanda, Belgia şi Germania. Spania a avut primade suferit, după degetul prematur arătat de către Germania care a făcut ca maimulte ţări, printre care şi Rusia, să stopeze importurile din această ţară. Totalul exporturilor de legume în Rusia sunt estimate laaproximativ 600 de milioane de euro pe an, cu Spania, Franţa, Germania şiPolonia, cei mai mari exportatori. Epidemia de E.coli, careafectează în primul rând Germania, şi avertismentele emise de autorităţilesanitare germane împotriva consumului de legume crude, ca roşii, castraveţi şisalate, au provocat o scădere drastică a vânzărilor de legume şi a exporturiloreuropene.

Peste 2.150de persoane din Germania au fost infectate cu bacteria E.coli enterohemoragică(EHEC), multe dintre ele dezvoltând sindromul hemolitic şi uremic (SHU), carepoate fi fatal. Cazurile se concentrează în Hamburg, dar persoane infectate aufost înregistrate în alte 12 ţări. Alte 22 de persoane au murit în Europa dincauza acestei epidemii. Cazurile de îmbolnăvire s-au concentrat în nordulGermaniei, în special zona Hamburg, iar în cazul persoanelor infectate din alte12 ţări s-a dovedit că toate, cu excepţia uneia, călătoriseră în nordulGermaniei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-09-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...