2019-02-17 05:46


Avertismentul lui DÂNCU pentru DRAGNEA

 |  16:45
Avertismentul lui DÂNCU pentru DRAGNEA

Fostul vicepremier Vasile Dâncu analizează, din punct de vedere sociologic, cum s-a ajuns în România „la proteste sociale care devin știre mondială”. Acesta avertizează actuala conducere a PSD, arătând că majoritățile care sunt conduse de „elite slabe” și se dovedesc „obtuze” se pot „deșira încet”, „își creează dușmani” și „se detonează fără să vrea”. În finalul analizei publicate pe blogul său, Dâncu concluzionează: „Deocamdată, viitorul nu sună bine!”.

„Majoritățile obtuze pot disprețui dialogul, comunicarea și continuă lupta surdă din timpul care era destinat luptei pentru putere. Când elita majorității caută să domnească și să sugrume, să preseze și să nu se uite la feedbackul social, atunci se formează minorități disperate, care pot erupe în societate, cu sau chiar fără ajutorul unor organizații de interese legitime sau ilegitime. În aceste cazuri, majoritățile obtuze se pot deșira încet, deoarece se pierde pe drum puterea numărului.

Elita majorităților, când există, deoarece putem avea și majorități fără cap, trebuie să treacă mai multe probe complicate. Prima este să oprească gloata câștigătoare să ia întreaga societate ca pradă de război și să devasteze arealul social. A doua este clarviziunea de a înțelege că o victorie în alegeri nu crește nivelul de inteligență și înțelepciunea celor care o compun, iar ceilalți, învinșii – să spunem, nu devin dintr-o dată mai prosti și mai inerți. Când reprezentanții majorității uită de responsabilitatea lor socială și vor să-și servească doar propria armată, pericolul de a pierde repede majoritatea este foarte mare”, argumentează Vasile Dâncu, fost vicepremier în Guvernul Dacian Cioloş.

„Nu toți se leagă cu lanțuri de porțile instituțiilor, nu toți sunt dispuși să stea în frigul de februarie prin piețe, dar dacă sunt aduși la disperare, o vor face mai devreme sau mai târziu Majoritățile inteligente, care practică toleranța și respectul minorității, cele care știu să împartă puterea nu pierd niciodată războiul. Majoritățile obtuze nu au cum să câștige”, mai arată fostul vicepremier în analiza sa, citată de digi24.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-20

TAGURI: vasile dancu, liviu dragnea, avertismen t
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


KIKIRAU FLORIN
20 Feb 2017

Opozitia """"inteligenta""" tocmai ce a condus tara printr un guvern zero Este atat de inteligenta incat ar fi fost in stare sa dea un ordin ca cei care sunt bolnavide sindrom down sa fie omorati ASTA ESTE OPOZITIA """INTELIGENTA"""oPOZITIA ASTA NU STIE SA FACA OPOZITIE sunt isterici nu sunt capabili de nimic bun sunt prosti si isi beau propriul pisat (vezibubosul Ciolos adept si ucenic al lui Bivolaru 0
MAJORITATEA OBTUZA
20 Feb 2017

Osa ti dea tie muie dobitoc de 2 bani CE TE CREZI?nU STIM CINE AI FOST ?hai siktir curva !!!
FROICU SAVIN
21 Feb 2017

In 2012 au fost proteste la greu contra unui guvern marioneta si un premier slab si manevrabil Atunci populatia s a rasculat contra unui presedinte dictator Atunci cei care erau la putere (guvern si presedinte de dreapta)nuerau obtuzi premierul era un zmeu nu un individ slab si manevrabil dar Dancu tacea lui ii convenea Acum bolboroseste si jigneste
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...