2018-11-15 15:36


Avion din România, prăbuşit în SUA

 |  17:23
Avion din România, prăbuşit în SUA

Unpilot militar în retragere şi un controlor aerian şi-au pierdut viaţa sâmbătă,după ce avionul în care se aflau, un model Yak-52 cumpărat în 2001 din România,s-a prăbuşit în oraşul american SouthPortland, potrivit ediţiei electronice a ziarului local. Cei doiefectuau un zbor de verificare, obligatoriu din doi în doi ani, pentru înnoireaautorizaţiilor de pilotaj.

Avionuls-a prăbuşit pe un bulevard din South Portland, la scurt timp după decolare.Accidentul nu a provocat rănirea nici unei persoane la sol, însă a blocatcirculaţia pe bulevard pentru mai multe ore.

Controlorulde trafic aerian şi soţia sa cumpăraseră avionul în 2001 de la forţele aerieneromâneşti şi l-au denumit Lizzy-Lou, după numele fiicei lor, care s-a născut înziua semnării contractului. Potrivit ziarului din Portland, avionul a fostfolosit de armata română pentru antrenamente şi zboruri acrobatice, fiindretrimis producătorului Aerostar înainte de a fi livrat cumpărătorului dinStatele Unite. Asamblarea finală a aparatului a avut loc în SUA.

AdministraţiaFederală a Aviaţiei a declanşat o anchetă pentru a stabili cauzeleaccidentului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638936-06-07
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...