2017-01-23 00:32


Aviz favorabil din partea Comisiei Juridice pentru proiectul care prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale

 |  14:31
Aviz favorabil din partea Comisiei Juridice pentru proiectul care prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale

Comisia juridică a Camerei Deputaților a dat aviz favorabil proiectului de lege care prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017. Vicepreședintele PSD al comisiei, Ciprian Nica a declarat că iniţiativa va intra, marțea viitoare, la votul final în plen.

"Analiza pe fond a legii o face Comisia de buget, ea este abilitată să studieze această problemă. Noi ne-am pronunțat ieri după amiază (marți — n.r.) numai pe constituționalitate, în sensul că am verificat dacă se spune care este sursa de finanțare. Nefiind vorba în inițiativa legislativă de nicio sursă de finanțare, bineînțeles că noi am dat un aviz pentru legalitate, un aviz favorabil", a precizat Ciprian Nica la Camera Deputaților, potrivit Agerpres.

Chestionat de ce acest proiect de lege este adoptat atât de repede de către Parlament, deputatul social-democrat a spus că departamentul de specialitate din PSD a decis că acest proiect trebuie dezbătut în procedură de urgență.

"Probabil că în urma unei analize a Departamentului partidului pe problemele economico—financiare și bugetare s-a stabilit că este cazul să reducem aceste taxe. Dacă Guvernul nu s-a pronunțat și nu s-a luat inițiativa, am luat-o noi, parlamentarii PSD. O să vedem ce se întâmplă la vot. Noi ne-am pronunțat, Comisia juridică, ieri după-amiază, o să se întrunească Comisia de buget—finanțe și va discuta fondul problemei. Votul va fi marți", a completat Ciprian Nica.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-19

TAGURI: aviz, favorabil, comisie, juridica, proiect, elimina, 102, taxe, nefiscale



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image