2019-02-21 03:59


Avocat - Agresorul Maricicăi Hăhăianu riscă să fie bătut de români în detenţie

 |  18:49
Avocat - Agresorul Maricicăi Hăhăianu riscă să fie bătut de români în detenţie
Avocatulitalianului care a agresat-o pe românca Maricica Hăhăianu, decedată la Roma, vreasă-l facă scăpat pe suspect din detenţie, invocând că este în pericol înînchisoare, din cauza deţinuţilor români şi solicită mutarea în arest ladomiciliu. În instanţă, acesta a cerut mutarea deţinutului în arest ladomiciliu, pe motiv că oficialii închisorii au decis plasarea lui AlessioBurtone într-o celulă separată pentru că “există riscul unor agresiuni dinpartea deţinuţilor români”. De altfel, avocatul cere şi schimbarea încadrării faptei, argumentând căromânca nu a fost lovită cu pumnul, ci cel mult i s-a dat o palmă sau a fostîmpinsă.

Aproximativ200 de tineri au protestat luni seară în faţa locuinţei suspectului, înmomentul transferării acestuia la închisoare, acuzându-l pe primarul Romei,Gianni Alemanno, că susţine comunitatea românilor în defavoarea italienilor.Aceştia l-au aplaudat pe suspect şi au cerut eliberarea lui. Tânărul a fostscos din casă având capul acoperit cu o glugă, moment în care sora lui aînceput să plângă.

MaricicaHăhăianu, o asistentă medicală în vârstă de 32 de ani, a fost bătută, pe 8octombrie, în staţia de metrou Anagnina (Roma) de italianul Alessio Burtone, învârstă de 20 de ani. O discuţie mai aprinsă a degenerat, iar italianul i-a datun pumn româncei, care a căzut şi s-a lovit cu capul de beton. Femeia a fosttransportată de urgenţă la Spitalul Casilino din Roma şi a fost supusă unei intervenţiichirurgicale. Pe 15 octombrie, aceasta a decedat.

PrimarulRomei, Gianni Alemanno, a denunţat indiferenţa trecătorilor care au asistatfără să intervină la agresarea româncei. "Este inacceptabil ca într-unoraş cum este Roma să se întâmple astfel de agresiuni şi să nu existe o reacţiea tuturor celor care văd aşa ceva", după ce a văzut imagini ale agresiuniidin staţia de metrou.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-12-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...