2019-02-17 06:29


Avocatul Poporului analizează solicitarea lui Iohannis de a ataca rectificarea bugetară fără avizul CSAT la CCR

 |  14:02
Avocatul Poporului analizează solicitarea lui Iohannis de a ataca rectificarea bugetară fără avizul CSAT la CCR

Avocatul Poporului va analiza solicitarea publică a Președintelui României de formulare a unei excepții de neconstituționalitate referitoare la Ordonanța de urgență privind rectificarea bugetară, după publicarea acesteia în Monitorul Oficial.

Avocatul Poporului va analiza cu atenție solicitarea publică a Președintelui României de formulare a unei excepții de neconstituționalitate referitoare la Ordonanța de urgență a Guvernului României privind rectificarea bugetară, după publicarea acesteia în Monitorul Oficial.

În acest sens, Avocatul Poporului a dispus, încă de ieri, 5 septembrie 2018, identificarea și studierea jurisprudenței Curții Constituționale a României (C.C.R.) referitoare la eventualele implicații constituționale ale adoptării unor actenormative în absența avizului consultativ, în general, respectiv a avizului consultativ al CSAT, în special. În același timp, este examinată atât jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului (C.E.D.O.), cât și cea a Comisiei Europenepentru Democrație prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneția).Jurisprudența instituțiilor sus-amintite este analizată și cu privire la posibila existență a unui conflict juridic de natură constituțională între Președinte și Guvern. De asemenea, sunt examinate atât Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, cât și alte reglementări aplicabile în materie.

În paralel cu propriile demersuri, Avocatul Poporului așteaptă prezentarea de către reprezentanții Administrației Prezidențiale a argumentelor juridice pe baza cărora a fost formulată solicitarea publică a Președintelui României.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-09-06

TAGURI: avocatul poporului, iohannis, rectificarea bugetara, aviz csat, ccr,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
06 Sep 2018

@Opinați că echipa inspectoruli școlar Iohannis ar putea fi mai bine pregătită decât echipa lui Victor Ciorbea sau ambele echupe ar putea fi la fel de bine pregătite sau de nepregătite ? Z.P. se pare că nu ar fi aflat că pentru modificare bugetelor instituțiilor subordonate CSAT avizul CSAT este obligatoriu ?
AVOCATUL PSD.
06 Sep 2018

Ciorbea este avocatul psd , nu al POPORULUI. ESTE EXECUTANTUL ORDINELOR VENITE DE LA PUSCARIASUL drak-nea. STOP CENZURA.
AVOCATUL PSD.
06 Sep 2018

Ce fel de av. al poporului este acest individ , cand el da interviuri la haznaua 3 unde se antepronunta pe sesizarea presedintelui. Este o sfidare la adresa poporului roman.
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...