2018-12-19 04:18


Avocatul lui Vîntu, „justiţiar” la PDL

 |  16:31

Baron PDL, cel mai bogat senator, fost avocat al lui SOV, personaj controversat. Cu aceşti termeni ar putea fi descris senatorul Mircea Andrei, liderul organizaţiei Argeş, pe care mai-marii democrat-liberalilor l-au instalat în fruntea Comisiei pentru afaceri externe şi justiţie a partidului. Prin accederea în această funcţie, Mircea Andrei ajunge membru al forului de conducere al PDL.

Pentru şefia Comisiei de afaceri externe şi justiţie au fost organizate alegeri, dar senatorul Mircea Andrei a fost singurul candidat, astfel că validarea sa în cadrul reuniunii PDL de la Timişoara a fost mai mult o formalitate. Noua funcţie îi va aduce senatorului o poziţie mult mai influentă în partid. De-acum înainte va lua parte la şedinţele în care se iau deciziile, deoarece statutul PDL stabileşte că preşedinţii comisiilor de specialitate devin membri ai Biroului Permanent în calitate de secretari executivi. Mai mult, Mircea Andrei ar urma să aibă un cuvânt de spus în privinţa candidaţilor la funcţiile de secretar de stat sau de ministru, însă, potrivit aceluiaşi statut, avizul său este unul consultativ.

Zece terenuri şi nouă case

Lider la organizaţia din Argeş şi aspirant la funcţia de şef al Consiliului Judeţean, Mircea Andrei, de profesie avocat, are o avere de invidiat. În declaraţia sa de avere, completată până la refuz, apar zece terenuri însumând în jur de 200 de mii de metri pătraţi, şase apartamente, o casă, alte două clădiri, două autoturisme de lux, bijuterii de 80 de mii de euro, timbre şi pietre de mină în valoare de 75 de mii de euro plus şase milioane de euro în conturi din ţară şi din Elveţia. Senatorul mai are de primit patru milioane de euro din împrumuturi.

Mircea Andrei are însă o sursă importantă de venituri din contractele cu statul. Potrivit declaraţiei sale de interese, senatorul are un contract cu Electrica SA în care percepe un tarif de 100 de euro pe oră şi alte trei contracte cu Consiliul Judeţean Giurgiu, din care unul în valoare de 120 de mii de euro.

Senatorul Mircea Andrei a povestit într-un interviu pentru ziarul „Puterea” că a făcut bani după ce, în 2007, şi-a vândut cu 20 de milioane de euro toate participaţiile la o firmă de gaze pe care a înfiinţat-o şi în care şi-a plasat toate veniturile din avocatură.

Avocatul lui Vîntu

Mircea Andrei a fost angajat ca avocat pentru firmele tandemului Sorin Ovidiu Vântu-sindicalistul Liviu Luca, dar a declarat la un moment dat că nu e prieten cu SOV. Senatorul nu a putut fi contactat pentru precizări.

Ajuns în tabăra democrat-liberalilor în 2007, Mircea Andrei a tranzitat înainte prin alte trei partide: ApR-ul lui Teodor Meleşcanu, PNL şi Partidul Liberal-Democrat (PLD), condus de Theodor Stolojan. După ce PLD a fuzionat cu PD, a devenit membru al partidului nou înfiinţat: PDL.

La şefia Comisiei pentru infrastructură a PDL a fost ales un alt democrat-liberal cu o avere impresionantă. Marin Anton, secretar de stat la Ministerul Mediului şi lider al organizaţiei Giurgiu, deţine în jur de două milioane de metri pătraţi de teren, trei case, ceasuri şi bijuterii de 90 de mii de euro şi tablouri în valoare de 160 de mii de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-02-22
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...