2017-01-22 20:28


Baconschi: „România susţine aderarea Turciei la UE”

 |  16:23
Baconschi: „România susţine aderarea Turciei la UE”

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a declarat că România sprijină parcursul european al Turciei şi rămâne un suporter ferm al aderării acestui stat la Uniunea Europeană.

Şeful diplomaţiei române a făcut declaraţiile în cadrul unei vizite de lucru la Edirne, în Turcia, la invitaţia omologului său, Ahmet Davutoglu. Cei doi oficiali au discutat de asemenea şi despre depunerea unor eforturi comune pentru ca valoarea schimburilor comerciale dintre România şi Turcia să atingă pragul de 10 miliarde de dolari, în contextul în care Turcia este al cincilea partener comercial al României, şi primul din afara UE şi în cadrul OCEMN.

Teodor Baconschi a mai declarat totodată că Guvernul României depune eforturi pentru înlesnirea acordării de vize cetăţenilor turci. „Am trecut prin Guvern un memorandum prin care propunem, în limita acquisului Schengen, o anumită flexibilizare în viitor a regimului de vize şi lucrăm pe proceduri în momentul de faţă să vedem cum putem face mai ales pentru oamenii de afaceri”, a declarat ministrul de externe.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-07-06

TAGURI: Teodor Baconschi, ministru externe Romania, sustinere aderare Turcia, vizita Turcia, MAEComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image