2019-05-22 18:02


Barna, anunț după ce o delegaţie a USR s-a întâlnit cu Dăncilă şi cu ministrul Justiţie

 |  16:01
Barna, anunț după ce o delegaţie a USR s-a întâlnit cu Dăncilă şi cu ministrul Justiţie

Liderul USR Dan Barna a declarat vineri, după ce o delegaţie a partidului s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Justiţiei, că mesajul formaţiunii a fost acela conform căruia emiterea unei OUG pe tema codurilor penale ar crea o vulnerabilitate României în perioada deţinerii preşedinţiei Consiliului UE.

"Emiterea unei OUG pe justiţie ar crea o vulnerabilitate de mesaj şi va fi permanent adusă în discuţie pe toată durata preşedintiei Consiliului UE", a declarat Barna după întâlnire.

El a apreciat că a fost o discuţie consistentă.

"A fost o discuţie consistentă (...), a participat şi domnul ministru al Justiţiei şi am avut ocazia în cadrul acestei întâlniri să-i transmitem direct doamnei premier al României (...) punctul de vedere al USR conform căruia în acest moment emiterea unei ordonanţe pe justiţie ar crea în România o criză de percepţie şi o criză socială fără precedent care ar acoperi cu totul tema preluării preşedinţiei, pentru că discuţia a fost cumva între aceste două elemente", a spus Barna.

El a adăugat că tema a fost, evident, cea pe justiţie, dar în egală măsură a accentuat "şi acest element foarte important, România va prelua în câteva zile cea mai prestigioasă poziţie de politică externă pe care statul nostru a avut-o de la Principatele lui Alexandru Ioan Cuza până astăzi"."Din această perspectivă, o ordonanţă de urgenţă noi considerăm că ar crea o vulnerabilitate de mesaj care pe toată durata preşedinţiei ar fi permanent adusă în discuţie şi permanent performanţa României, atâta câtă va fi, va fi umbrită de subiectul unei ordonanţe prin care Guvernul suprascrie ceea ce se înt în Parlamentul României. USR a avut o poziţie tranşantă vis-a-vis de oportunitatea acestui abuz asupra justiţiei care se întâmplă în România de doi ani de zile, dar în acest moment dacă Guvernul îşi asumă o ordonanţă practic nu doar că se încalcă posibilitatea de decizie a Parlamentului, dar în calitate de Guvern care trebuie şase luni să conducă Consiliul Uniunii Europene va fi mereu vulnerabil pe acest subiect", a afirmat liderul USR

El a spus că i-a înmânat premierului un material făcut de reprezentanţii USR pe justiţie şi oportunitate.

"Am solicitat ca pentru cele şase luni de preşedinţie Guvernul să nu emită ordonanţe şi să închidă acest subiect al justiţiei tocmai pentru a putea să avem o preşedinţie de minimă decenţă, credibilitate", a mai spus Barna.

El a adăugat că ministrul Justiţiei şi-a exprimat punctele de vedere legate de contextul legislaţiei justiţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-14

TAGURI: barna, tudorel toader, viorica dancila,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
14 Dec 2018

Mafia psd va da OUG de amnistie duminica dupa ora 23. Mafia psd-alde-udmr - minoritati este hotarâta sa distruga Romania pentru a parasi UE. Pentru ea salvarea borfasului draknea este prioritate inaintea Romaniei.
ANONIM
15 Dec 2018

ROMANIA ARE NEVOIE PENTRU A FI SALVATA DE ALEGERI ANTICIPATE..... !!??
RO TARA FARA ROST
16 Dec 2018

SUNTEM IN SITUATIA DEZASTRUOASA IN CARE TOATE INSTITUTILE SI AUTAORIATATILE STATULUI, CENTRALE SI LOCALE SUNT IN STADIUL DISOLUTIONAT PENTRU CA DE 29-30 DE ANI ACESTEA SUNT CONDUSE DE MAFIOTI SI TRADATORI SI ALACATUITE DIN NULITATI, ZOI, SCURSURI UMANE , SEMIDOCTI SI SFERTODOCTI FARA BUSOLA SAU VRE-UN AZIMUT.
Random imageUltimele stiri


STARBAG