2019-01-20 07:56


Băsescu a cerut reexaminarea legii privind contractele de achiziţie publică

 |  19:24
Băsescu a cerut reexaminarea legii privind contractele de achiziţie publică

Preşedintele Băsescu a cerut Senatului reexaminarea Legii privind contractele de achiziţie publică, de concesiune de lucrări publice şi de concesiune de servicii, a anunţat Preşedinţia într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Şeful statului a semnat marți cererea de reexaminare, adresată Preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 143/2008 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii.

Locatarul de la Cotroceni a cerut reexaminarea asupra acestei legi în temeiul dispoziţiilor Art. 77 Alin. (2) din Constituţia României, republicată.

Preşedinţia expus motivele cererii. Legea aprobă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 143/2008 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii. Ordonanţa de Urgenţă aprobată prin legea transmisă spre promulgare a modificat şi completat o serie de prevederi ale Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 34/2006. De la momentul emiterii Ordonanţei de Urgenţă nr. 143/2008 şi până în prezent o mare parte dintre articolele modificate şi/sau completate de acest act normativ, precum cele prevăzute la pct. 1, pct. 3 - 7, pct. 9, pct. 11, pct. 15 - 16, pct. 17, pct. 19, pct. 21-29 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 143/2008, fie a suferit modificări ulterioare, prin alte acte normative, fie a fost abrogată expres de alte acte normative.

Ţinând cont de aspectele semnalate, precum şi de necesitatea respectării principiilor sistematizării legislaţiei şi coerenţei legislative, şeful statului solicită reexaminarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 143/2008 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, cu luarea în considerare a textelor legale modificate ori abrogate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-16
Citeste si:
Premierul Ponta vrea să schimbe Legea achiziţiilor publice ca să nu favorizeze companiile de stat
Regiile şi companiile naţionale au liber la achiziţii
PDL sesizează Bruxelles-ul privind achiziţiile publice fără licitaţie

TAGURI: Băsescu, achiziţie, lege
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...