2018-11-20 20:00


Băsescu anunță că susține familia cu un bărbat și o femeie

 |  23:17
Băsescu anunță că susține familia cu un bărbat și o femeie

Fostul preşedinte Traian Băsescu a spus marţi seara, la TVR, care este opinia sa în contextul sesizării Curţii Constituţionale de către Coaliţia pentru familie, pe tema modificării articolului care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi.

Traian Băsescu: "România nu are dreptul să abandoneze ideea că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat. Ceea ce nu înseamnă intoleranţă faţă de minorităţi sexuale".

Întrebat dacă el crede că ar trebui modificată Constituţia aşa cum cer cei 3 milioane de români, fostul preşedinte a spus că "este bine să modificăm Constituţia, dar nu numai pentru asta, pentru că această problemă la noi este rezolvată prin legi. E bine s-o modificăm, să punem şi Parlamentul de 300 de parlamentari, în acelaşi timp când scriem că familia este formată din femeie şi bărbat".

Pe 20 iulie, Curtea Constituţională a dat aviz pozitiv iniţiativei de modificare a Constituţiei pentru a defini familia ca fiind formată din bărbat şi femeie. Preşedintele Curţii, Valer Dorneanu, a explicat atunci că nu e o hotărâre pe fond, ci doar pe formă. În sensul că iniţiativa cetăţenească pentru care s-au strâns 3 milioane de semnături îndeplineşte condiţiile pentru a merge mai departe în parlament.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-01

TAGURI: traian basescu, familie, casatorie, barbat, femeie, minoritati
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...