2018-12-10 19:39


Băsescu: Dacă Ponta şi trâmbiţele propagandei lui vor să nu fie căpăciţi de CE nu se vor atinge de libera circulaţie a mărfurilor

 |  10:56
Băsescu: Dacă Ponta şi trâmbiţele propagandei lui vor să nu fie căpăciţi de CE nu se vor atinge de libera circulaţie a mărfurilor

Traian Băsescu a precizat, vineri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că dacă premierul Victor Ponta şi „trâmbiţele propagandei lui vor să nu fie căpăciţi peste ceafă de Comisia Europeană” nu se vor atinge de libera circulaţie a mărfurilor, care este una din libertăţile fundamentale ale Uniunii Europene.

”VVPonta ameninţă public Ministerul Justiţiei că va da afară tot personalul dacă, pînă la următoarea şedinţă de guvern, nu-i prezintă soluţii pentru limitarea exporturilor de masă lemnoasă neprelucrată. Nu face asta, că o să le plăteşti salariile. Dacă Ponta şi trîmbiţele propagandei lui vor să nu fie ridicoli şi să nu fie căpăciţi peste ceafă de Comisia Europeană, nu au a se atinge de libera circulaţie a mărfurilor, care este una din libertăţile fundamentale ale Uniunii Europene”, a precizat Traian Băsescu.

”Ce poate face guvernul este să elaboreze urgent un program de protejare şi salvare de la exploatare iraţională a pădurilor ca resursă naturală. Vă asigur că nimeni în UE nu va protesta în faţa unui program de utilizare prudentă şi raţională a pădurilor în România, dar oricine va protesta în faţa unui program de îngrădire a liberei circulaţii a mărfurilor, fie această marfă şi buşteni sau cherestea”, a completat fostul preşedinte.

Traian Băsescu îi recomandă premierului Victor Ponta să citească Tratatul de la Lisabona.

”Deci, Ponta dragă, dacă vrei să faci un bine minimal ţării, citeşte şi tu Tratatul de la Lisabona – la care eu am lucrat timp de trei ani şi pe care l-am semnat, iar Parlamentul României l-a ratificat - şi vezi că articolul care te ajută în găsirea soluţiei se află la capitolul mediu şi are numărul 191 . Concluzie: nu îngrădirea liberei circulaţii a mărfurilor este soluţia, ci lansarea imediată a unui program de utilizare prudentă şi raţională a pădurii care să fie aprobat prin lege în regim de urgenţă. Prin acest program poţi limita drastic tăierile de pădure”, i-a transmis Traian Băsescu premierului.

”Văd că altfel ai rămas cu aceleaşi probleme din vremea MTO, adică nu citeşti şi faci politica naţională după ureche.  Cu siguranţă şi domnului Iohannis i-ar prinde bine citirea Tratatului de la Lisabona. I se mai spune şi TUE şi l-ar ajuta în dialogul cu domnul Ponta, veşnicul urechist”, a conchis Traian Băsescu. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-15

TAGURI: basescu, daca, victor, ponta, tramte, propaganda, nu, vrea, capaceste, ce, atinge, libera, circulatie, marfuri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARINELU
15 Mai 2015

Siktir !
HODOR
16 Mai 2015

tare istet se mai crede cheliojea ... a lucrat, el, la Tratatul de la Lisabona ?!? Celelalte tari europene permit taierea si jefuirea padurilor cum se intampla in rrromanika ? Ce ne poate spune acest "lucrator" la tratate ???
Random imageUltimele stiri


loading...