2019-02-22 12:26


BĂSESCU, despre circulara privind directorii de școli: „TICĂLOȘIE fără limite!”. Vezi și recția dură a Ralucăi TURCAN

 |  13:39
 BĂSESCU, despre circulara privind directorii de școli: „TICĂLOȘIE fără limite!”. Vezi și recția dură a Ralucăi TURCAN

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, acuză ''ticăloşia fără limite'' a conducerii Ministerului Educaţiei, ca reacţie la circulara ministrului privind directorii de şcoli.

''Unul din cele mai importante lucruri pe care le-a făcut Mircea Dumitru – fostul ministru al educaţiei - este legat de organizarea concursulu pentru ocuparea funcţiei de director de şcoală. Rezultatul concursului a fost că 3509 directori puşi de PSD nu au luat examenul şi nu mai pot ocupa funcţia de director de şcoală. Ce fac prin dispoziţii date în teritoriu noii demnitari de la educaţie Liviu Pop şi Pavel Năstase? Nici mai mult nici mai puţin îi repun pe funcţii pe cei 3509 directori care au picat examenul şi îi anunţă pe cei 5405 care au luat examenul de director că sunt doar interimari, deci oricând înlocuibili. Aşa ticăloşie mai rar'', a scris fostul şef al statului pe Facebook.

La rândul său, liderul PNL Raluca Turcan a declarat, duminică, că prioritatea PSD este politizarea întregului sistem al Educaţiei, susţinând că şcoala românească nu trebuie să fie atinsă de boala manipulării şi a şantajului politic, ca reacţie la circulara ministrului Educaţiei privind directorii de şcoli. ”Prioritatea PSD în domeniul educaţiei este politizarea şcolilor printr-un act ilegal şi discriminatoriu! Ministrul PSD al Educaţiei a ordonat politizarea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi. Prima zi de mandat la Ministerul Educaţiei - prima măsură în detrimentul învăţământului românesc. Ministru Educatiei a făcut ce ştie PSD mai bine: politizare. A renunţat la criteriile obiective de numire a directorilor pentru a instala clientela de partid la conducerea şcolilor - fără concurs, fără criterii de performanţă şi fără onoare. Faptul că foştii directori care nu au promovat concursul pentru funcţiile de director sau director adjunct sau care nu au participat la concurs (pentru că ştiau că nu sunt capabili să-l promoveze) pot fi numiţi pe aceste funcţii - este ca şi cum un elev care nu a luat examenul de Bacalaureat primeşte o diplomă de BAC în alb, după ce se încheie examenul”, acuză Raluca Turcan, preşedintele interimar al PNL, într-o declarație de presă.

PNL: „Decizia este ilegală și discriminatorie!

Partidul Național Liberal a lansat un avertisment către toţi inspectorii generali, respectiv că nota semnată de ministrul Educaţiei şi secretarul de stat este ilegală şi discriminatorie.

Potrivit circularei trimise de Ministerul Educaţiei către toate inspectoratele şcolare judeţene şi către inspectoratul şcolar al municipiului Bucureşti, pot fi numite în funcţiile de director şi director adjunct "şi persoanele care până la organizarea concursului au ocupat funcţii de director sau de director adjunct în unitatea de învăţământ respectivă şi nu au participat sau au participat la concurs, dar nu au fost admise."


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-08

TAGURI: basescu turcan circulara directori scoli, pnl, pmp, ministerul educatiei, ticalosie, ilegala, discriminatorie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


VISCOL
08 Ian 2017

In TOATE aceste judete ar trebui sa intrerupa cursurile si marti , 10 ianuarie : Luni, 9 ianuarie: Bacău, Olt, Iași, Neamț, Timiș, Galați, Maramureș, Brăila, Vaslui, Dolj, Suceava, Giurgiu, Teleorman, Botoșani, Buzău, Ilfov, Ialomița, Călărași, Constanța, Vrancea, Tulcea
VISCOL
08 Ian 2017

In TOATE aceste judete ar trebui intrerupte cursurile si marti , 10 ianuarie : Bacău, Olt, Iași, Neamț, Timiș, Galați, Maramureș, Brăila, Vaslui, Dolj, Suceava, Giurgiu, Teleorman, Botoșani, Buzău, Ilfov, Ialomița, Călărași, Constanța, Vrancea, Tulcea !
XMAN
08 Ian 2017

Romania, tara haosului total, mi-am pierdut definitiv orice speranta de mai bine (cel putin pentru copii nostrii)
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...