2018-11-16 12:01


Băsescu e cetățean moldovean. Fostul președinte și cu soția au depus jurământul

 |  19:24
Băsescu e cetățean moldovean. Fostul președinte și cu soția au depus jurământul

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a depus joi jurământul de cetăţean al Republicii Moldova, împreună cu soţia sa Maria. Băsescu a susținut că „visul de a avea cetăţenie valabilă pe tot teritoriul de la frontiera de vest până la Nistru şi puţin dincolo” i s-a îndeplinit, transmite Mediafax.

”Preşedintele Timofti, prin decret mi-a acordat dreptul să devin cetăţean al Republicii Moldova. O republică dragă mie, ca şi ţara mea. O republică de care mă simt legat prin cultură, prin educaţie, prin limbă şi, mai ales, prin solidaritate. Solidaritatea a fost aceea care m-a făcut de multe ori în timpul celor zece ani cât am îndeplinit funcţia de preşedinte să întreprind acţiuni, în primul rând, în favoarea cetăţenilor Republicii Moldova şi a parcursului european al acestei ţări a cărei independenţă România a cunoscut-o prima de pe mapamond”, a declarat Traian Băsescu înainte de depunerea jurământului.

Fostul președinte a amintit câteva dintre acţiunile întreprinse de statul român în favoarea cetăţenilor din Republica Moldova în timpul mandatelor sale. Băsescu a menționat criza vinului şi cum România a ajutat Republica Moldova prin promovarea vinurilor moldoveneşti, ajungând „cea mai mare piaţă de desfacere” a acestora. Apoi creşterea numărului de burse pentru tinerii din Republica Moldova care doresc să studieze în România, de la 130 în 2004, la peste 5.000 în prezent.  Totodată a lăudat decizia Curţii Constituţionale de la Chişinău de a declara limba română drept limba oficială a Republicii Moldova.

„Unii mă judecă pe nedrept că n-am trimis la aprobare în Parlament legea prin care să ratificăm tratatul de frontieră cu Republica Moldova. Niciodată n-aş face aşa ceva pentru că un preşedinte român care ar face acest lucru ar consimţi prin acte ale statului român pactul Ribbentrop-Molotov. Am convingerea că nici preşedintele Iohannis nu va trimite acea lege la promulgare”, a mai adăugat Băsescu.

După discurs, fostul preşedinte a depus jurământul: „Jur să fiu cetăţean devotat Republicii Moldova, să respect ci sfinţenie Constituţia şi celelalte legi ale ei, să nu întreprind nicio acţiune care i-ar prejudicia intersele şi integritatea teritorială”.

„Este un eveniment deosebit dat fiind faptul că în timp ce unii cetăţeni ai Republicii Moldova renunţă la cetăţenie, iată că avem şi un fenomen invers. Sper foarte mult ca gestul de astăzi al domnului Băsescu să-I facă pe cetăţenii Republicii Moldova să se gândească de două ori înainte de a renunţa la cetăţenie”, a spus şi ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-03

TAGURI: traian basescu, cetatean moldovean, juramant
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
03 Noi 2016

AHA....DECI SE INTEGREAZA SI MOLDOVA IN MAFIA LICURICIULUI>>>>CAND O SA-L CAUTE D-N-A EL O SA FIE LA CHISINAU.....SA SE LUPTE CU CORUPTIA IMPREUNA CU UDREA SI BICA PRINTR-UN BORDEL KUSHER PE MODELUL PORTOCALIU>>>>HA HA HA...V-AM CIURUIT.....V-AM VANDUT FLOTA....PROPRIETATILE.....CASELE......HA HA HA...BANII SUNT IN DUBAI.....HA HA HA....VIDEANU E LA MONACO.....HA HA HA
COSTEL
03 Noi 2016

De origine TATAR, Acum este MOLDOVEAN. S-a nascut in ROMANIA...ASA CONDUCATORI NE MERITAM ....NU AVEM LIDERI ROMANI CARE SA-SI IUBEASCA TARA SI POPORUL ROMAN...
@COSTEL....
03 Noi 2016

BA DA! Dar n-au banii ăstora, șmecheria lor și nu prea îi bagă lumea în seamă! Au GATA FĂCUTĂ CONSTITUȚIA, PROGRAMUL DE GUVERNARE DAR CE FOLOS DE LAPTE GROS? Proștii, tot la cei de dinainte se uită....
ANONIM
05 Noi 2016

DE CE NU SE STABILESTE IN REPUBLICA MOLDOVA . Scapam si noi DE EL iar moldovenii vor avea un NOU presedinte . Sa vada si ei ce bine este cu BASESCU...si cat este el de PATRIOT....
Random imageUltimele stiri


loading...