2019-03-26 00:20


BĂSESCU explică de ce nu poate candida la președinția Republicii MOLDOVA. Ce spune despre perspectiva UNIRII

 |  12:07
BĂSESCU explică de ce nu poate candida la președinția Republicii MOLDOVA. Ce spune despre perspectiva UNIRII

Fostul șef al statului, Traian Băsescu, a declarat, duminică seara, că nu ar putea să candideze la președinția Republicii Moldova, așa cum s-a vehiculat în anumite media, el subliniind că nu are acest drept, potrivit Constituției, nefiind născut pe teritoriul Moldovei.

"Nu am dreptul. Uitați-vă în Constituția Republicii Moldova. Trebuie să fii născut pe teritoriul Republicii Moldova și trebuie să ... Au introdus o condiție mai acum câțiva ani, să ai cel puțin zece ani de când locuiești în Republica Moldova. Deci, cine spune așa ceva ori nu a citit Constituția Republicii Moldova, ori are pasiunea să bată câmpii", a spus Traian Băsescu la B1TV, potrivit Agerpres.

Fostul președinte al României a susținut că, după Putin, în toate sondajele este dat ca cel mai popular om politic din afara Republicii Moldova, că este un pro-unionist, de aceea și-a și asumat crearea unui partid unionist, respectiv Partidul Unității Naționale, al cărui președinte de onoare este.

"Să nu vă gândiți că îmi văd o nouă carieră politică în Republica Moldova. Gestul pe care l-am făcut este acela de a ajuta - să accept să fiu președinte de onoare al unui partid nou - este acela de a ajuta la consolidarea curentului unionist", a afirmat Băsescu.

„ROMÂNIA are obligația să stimuleze curentul unionist!”

Fostul șef al statului a mai susținut că dosarul Republica Moldova "trebuie să fie o prioritate" și că "România are obligația să stimuleze curentul unionist, prin acțiuni politice și acțiuni de sprijinire a Republicii Moldova".

Traian Băsescu a opinat că "cu cât trece mai mult timp, cu atât va fi mai scumpă reunificarea", acesta spunând că nu are "dubii" că ea se va produce cândva.

"Se va produce pentru că nicio nedreptate a istoriei nu a rămas necorectată până la urmă", a susținut fostul președinte al României.

Pe de altă parte, Băsescu a apreciat că, "deocamdată, nu sunt condițiile unui vot politic favorabil reunificării țării, nici la nivelul unui referendum, nici la nivelul Parlamentului".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-07

TAGURI: basescu, republica moldova, unire, presedintia, romania, unionist
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
07 Aug 2017

Dacă nu ar putea să candideze la președinția Republicii Moldova PIRATU VAPOREAN poate merge sa candideze in MONGOLIA in baza ADN-ului pe care il are. RAVAGIILE comise RO de catre PIRAT cat a ocupat finctii publice in stat demonstreaza ca Ro nu va scapa niciodata de PERICOLUL ramasitelor popoarelor migratoare, retarzilor, izmenarilor, etc .Ro nu poate deveni decat un veritabil STAT MAFIOT, cum a prorocit PIRATU.
ANACONDA
07 Aug 2017

Numai proștii sunt orbiți de furie !
OBADA LAUR
10 Aug 2017

Si numai psihopatii ling un alt psihopat care a facut rau
DIHANIA ZOMBY !
17 Aug 2017

Te tot aud vorbind de unire Sunt prostii in capul tau detasat de realitate Du te dracului chior nebun!
REDIU VASILE
27 Aug 2017

Omul acesta impostor ajuns sef de stat fara sa fie ales de popor ci doar de servicii a creat stari conflictuale cu Rusia fara sa fie nevoie aducand deservicii tarii Un partener puternic de afaceri nu era bun pentru tara Se crede un bun politician dar este o prosteala de om betiv si nebun Acum ar vrea o conflagratie cu rusii Vrea Moldova CA SA FIE EL "EROU" cum a fost cu rapirea jurnalistilor dar a ramas ca este un perfid hot si nesimtit
HAZNAUA COCINA GHITZA-VARANUL
27 Aug 2017

in sfarsit au inteles oamenii ce este acest PORC qiombetele...un securist-marioneta pentru MAFIA IMOBILIAR-BANCARA cu grupul de la MONACO,MAFIA COCOS-Udrea-TRUICA-PAul Lambrino...a plimbat sute de milioane de euro spagi cu tarfele de la Cotroceni in frunte cu Udrea...Blejnar-seful fiscului era seful mafiei cu traficantii de motorina,complicele Codrut Marta-casapit si ingropat cine stie pe unde...NU TE MAI VOTEAZA NIMENI PORC ORDINAR
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...