2018-12-18 19:23


Băsescu face praf Guvernul lui Cioloş: Am ajuns la cel mai adânc ridicol

 |  22:49
Băsescu face praf Guvernul lui Cioloş: Am ajuns la cel mai adânc ridicol

Băsescu a criticat propunerile pe care le-a făcut Dacian Cioloș, dar și programul lui de guvernare. În plus, parlamentarii PMP nu vor da votul noului Guvern pentru investitură.

”Am aflat cu surprindere la faptul că un inginer electronist e ministrul Justiției și un absolvent de Drept e ministrul Energiei. Am ajuns la cel mai adânc ridicol. Pentru prima dată în istoria postdecembristă când România își propune să aibă la justiție o persoană care nu are nimic de-a face cu Dreptul. Una este acivitatea la un ONG, dar care e respectul judecătorilor, procurorilor, grefierilor, avocaților? Care este credibilitatea unui ministru la Justiție care e inginer electronist?

Îmi pare rău pentru Guseth. M-a apărat de multe ori când eram președinte, dar acum privesc la un guvern de tehnocrați. Până acum nimeni nu a pus la Ministerul Justiției pe cineva care nu a terminat Dreptul.

Am văzut că a fost făcută praf o tânără speranță a sănătății care nu avea rezidențiatul pentru că era în chiloței și-și arăta pătrățelele de pe burtică. Și pe Guseth o găsiți în aceeași ipostază la Vama Veche. Poate nu arătându-și mușchii că nu-i avea.

Despre transporturi se vorbește în capitolul 7 din program. Ține un rând și un cuvânt. Pentru un guvern de politicieni ar fi căzut orice mininistru al Transporturilor, dar pentru un guvern de tehnocrați este absolut ridicol.

M-aș așteptat fi așteptat să spună că ”din cei 5,5 miliarde de euro vrem să declanșăm următoarele proiecte” și să spună care sunt acestea. Eu aș fi propus Pitești-Sibiu, calea ferată Pitești-Sibiu, Coridorul 9 paneuropean. Nu văd nimic în programul de transporturi despre Dunăre.

La mediu, formulările sunt de un ridicol total. Sa nu faci un proiect, știind că bugetul U.E este circa 5 miliarde. Aș fi vrut să văd proiecte, un proiect spre exemplu pentru două râuri care generează inundații. Aș fi vrut ca acești tehnocrați să ne propună să se împădurească 10 hectare, 50 de hectare, 500 de hectare de pădure, dar ei nimic, totul este la limita unor denunțuri fără acoperire în asumarea de răspundere. Aș fi vrut să văd ca acești tehnocrați răspund cerințelor străzii. Aș fi vrut ca acest Guvern să își asume responsabilitatea referendumului din 2009 și să dea un aviz favorabil pentru Mișcarea Populară.

Au scris însă o gogomănie mai mare decât ei, să facă alegeri prezidențiale, locale la prelungirea mandatului la cinci ani, ceva mai ridicol nu am văzut. Dacă cineva vrea să suprapună alegeri pe actuala constituție, trebuie să știe că există o lege care interzice suprapunerea alegerilor.

Asemenea hotărâri ale tehnocraților mă fac să cred guvernul își strigă tehnocrații, dar este super controlat de cei care îi vor da votul mâine în Parlament”, este de părere fostul preşedinte Traian Băsescu, citat de Stiripesurse.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-16

TAGURI: basescu, ciolos, sanatate, transporturi, guseth, mediu, ministru
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...