2018-12-10 15:10


Băsescu: Opriţi-vă, imbecililor! Proiectul „fără cătuşe” al lui Şerban Nicolae a trecut tacit prin Senat

 |  21:01
Băsescu: Opriţi-vă, imbecililor! Proiectul „fără cătuşe” al lui Şerban Nicolae a trecut tacit prin Senat
Daniel Măgureanu

Modificările aduse marţi Codului Penal au produs agitaţie în interiorul ambasadelor şi l-au înfuriat pe Traian Băsescu, foarte critic la adresa parlamentarilor ce au generat această situaţie. Şi joi au continuat schimbările CP. Proiectul de lege iniţiat de senatorul PSD Şerban Nicolae, ce prevede eliminarea încătuşării arestaţilor non-violenţi în spaţiul public, a trecut tacit de Senat.

Propunerea legislativă a trecut în forma iniţiatorului deşi luni Biroul Permanent nu a trecut acest proiect pe ordinea de zi a plenului. Întrebat despre chestiune, vicepreşedintele Senatului, Cristian Dumitrescu, a spus că nu ştie de ce nu s-a procedat astfel. Proiectul urmează să ajungă la Camera Deputaţilor, care este cameră decizională în cazul acestei legi. Potrivit proiectului iniţiat de Nicolae, „în cazul în care inculpatul locuieşte, cu caracter permanent, într-o altă locuinţă decât cea menţionată ca domiciliu în actul de identitate, la cererea inculpatului, instanţa poate dispune ca arestul la domiciliu să se execute în respectiva locuinţă”. Totodată, propunerea legislativă vizează trei elemente semnificative: durata măsurii instituite nu poate depăşi 60 de zile calendaristice, măsura poate fi prelungită, succesiv, fiecare prelungire fiind limitată la 60 de zile, durata maximă a controlului judiciar, cu toate prelungirile, nu poate depăşi 180 de zile în cursul urmăririi penale, respectiv trei ani, în situaţia cauzelor ajunse în faţa instanţei de judecată.

Atacul fostului preşedinte

Fostul preşedinte Traian Băsescu i-a acuzat pe senatorii Cristiana Anghel (PC) şi Ovidiu Donţu şi Ioan Chelaru (PSD) că au început o „bătălie nemiloasă cu Codul Penal” şi cu justiţia pentru a înlocui sintagma „suspiciuni rezonabile” cu sintagma „indicii temeinice”, acesta fiind adeptul „suspiciunii rezonabile”. „Eu, ca om politic, susţin că formularea actuală trebuie să rămână pentru că dă un spectru foarte larg de apreciere judecătorului. Încercarea de a-l încorseta pe judecător în criterii înguste, la aprecierea arestării preventive, ar fi o greşeală şi, în mod categoric, problema sistemului nostru judiciar nu este aici, deci opriţi-vă! Personal, cred că problema sistemului judiciar este chiar la parte din judecători, la mentalitatea lor legată de propria independenţă sau de propria lor putere”, a scris Băsescu joi, pe Facebook, într-o postare intitulată „Opriţi-vă, imbecililor!“.

Şi reprezentanţii DNA au criticat propunerile de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, indicând că acestea ar diminua eficienţa instituţiei şi ar afecta statutul procurorilor. La rândul ei, Ambasada SUA a precizat că orice modificări la CP şi la CPP trebuie analizate cu atenţie de toate părţile interesate, pentru a se asigura că nu subminează progresele recente obţinute în consolidarea statului de drept. În acelaşi timp, ambasada Marii Britanii a precizat că urmăreşte îndeaproape propunerile de modificare a CP şi CPP, subliniind că Parlamentul trebuie să sprijine instituţiile sistemului judiciar şi statul de drept.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-07

TAGURI: traian, basescu, proiect, catuse, serban, nicolae, senat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
08 Mai 2015

bai Qiombete.....tu ai putea sa fii primul guster-securist de la CONTRAINFORMATII care beneficiaza de legea asta....adica sa fii cercetat in ibertate si nu in arest preventiv....ar trebui sa te bucuri ca ti-a facut Serban Nicolae asemenea serviciu....ca sa nu stai si tu vreo cateva luni pe la tubulatura cu shutii de portofele Sa stii ca exista si pentru Mossad pragul de infractiuni pentru care mergi la parnaie....asa ca pregateste-te de o vacanta la ALCATRAZ.....BOUL BALTII.....LIMBIST DE KKT CE ESTI...HOTZ SI PERVERS...SIKTIRRRR
HONORIUS
08 Mai 2015

bselul = regele imbecililor, mincinosul creator al "solutiei imorale", guitza ca vine Ignatul !
Random imageUltimele stiri


loading...