2019-01-22 06:30


Băsescu: pe generali nu îi ia DNA

 |  18:04
Băsescu: pe generali nu îi ia DNA

Fostul preşedinte, Traian Băsescu s-a lăudat din nou, sâmbătă, la Suceava, că a îngenuncheat sistemul, dar că nu l-a învins. Băsescu a mai atras atenția asupra faptului că DNA nu îi ia niciodată pe generali, transmite Mediafax.

„La finalul mandatului am spus că am îngenuncheat sistemul, dar nu l-am învins şi sistemul trebuie învins şi pus la dispoziţia cetăţeanului”, a spus Traian Băsescu la lansarea candidaţilor PMP Suceava pentru alegerile parlamentare.

Băsescu a spus că doar ca preşedinte al ţării poţi să vezi „osatura” statului la lucru. El a explicat că „sistem” are fiecare stat, o coloană vertebrală formată din generali de servicii de informaţii, generali din Ministerul Apărării, generali din Ministerul de Interne, profesori universitari, unii procurori, judecători, funcţionari din ministere şi agenţii care sunt veşnic pe posturile lor, posturi cheie.

„Aceste funcţii permanente, bugetare, neafectate de alegeri sunt funcţii care constituie coloana vertebrală a unui stat.(...) Politicienii nu fac parte din sistem pentru că ei se schimbă la patru ani, pe ei îi mai ia DNA, nu prezintă interes pentru sistem. Pe generali, o să vedeţi, nu-i ia DNA niciodată”, a spus Băsescu.

El a arătat că marea problemă este ce fel de sistem are o ţară, un sistem devotat interesului naţional şi progresului ţării sau are un sistem care este devotat sieşi cu prioritate.

„O să vă spun ca om care ştie statul ăsta bine, că sistemul din România lucrează în interes naţional când i se cere, când i se dau repere precise. Drama este dacă nu-i dai obiective. Când nu-i dai obiective lucrează pentru el, sistemul”, a spus fostul preşedinte.

Acesta consideră că oamenii poltici trebuie să dea „sistemului” obiective „clare, precise şi tangibile”. Altfel, dacă nu au obiective, cei din sistem se fac „doctori”.

„E plin sistemul bugetar de doctori. Aşa se înnobilează ei, făcându-se doctori, sau îi folosesc pe oamenii politici şi te trezeşti că apare o iniţiativă legislativă cum primesc ei pensii speciale. Nu toată lumea primeşte pensii speciale, dar sistemul îşi promovează interesele prin oameni politici vremelnici, iar ei rămân cu avantajele pentru totdeauna”, a mai spus Traian Băsescu.

Natalitatea, asiaticii și musulmanii

Preşedintele PMP a mai declarat că sporul negativ al populaţiei ţării este o „mare îngrijorare” , mai transmite Mediafax.

„Suntem o ţară care nu are potenţial de creştere pentru că nu are cu cine şi va fi în faţa a două alternative: să rămânem plafonaţi din punct de vedere al creşterii economice sau să importăm asiatici, musulmani de prin Orientul Mijlocul sau de pe unde vom apuca. Numai că noi am văzut experienţa statelor care au făcut acest lucru. Franţa, Germania, Italia, Olanda, Belgia sunt ţări în care este afectată însăşi fibra creştină a popoarelor. Ori pentru noi devine extrem de important să găsim soluţii ca familiile să aibă copii”, a spus Traian Băsescu.

El a menţionat că este suficient sprijinul financiar actual acordat mamelor şi că este nevoie de un program naţional de construcţie de creşe şi grădiniţe pentru că mamele nu-şi pot lăsa copiii în nesiguranţă şi să meargă la serviciu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-20

TAGURI: traian basescu, presedinte, general, dna
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
20 Noi 2016

10 ANI NU A SPUS NIMIC...ERA PREA OCUPAT SA PLIMBE GEAMANTANELE DE SPAGA PRIN PARADISURILE FISCALE....AFACERI PENALE CU TOTI TRAFICANTII DE ARMAMENT....JAFURI DE MILIARDE DE EURO TOT FELUL DE ESCROCHERII SI MIZERII....ACUM ARE CHEF DE VORBA....CINE DRACU-L MAI CREDE PE ACEST PORC SCARBOS....NIMENI...SA SCRIE CARTI IN CELULA
ANONIM
20 Noi 2016

In spiritul "reformarii clasei politice" considerati ca despre cei ce au fost odinioara cuplul politic Tariceanu -Basescu s-ar putea spune in prezent ca ar reprezenta modelul politic national Agamita Dandanache ? Despre care dintre ei ati putea aprecia ca ar putea fi Agamita si care Dandanache ?
ANONIM
20 Noi 2016

Desi politicienii amintiti anterior se declara adepti ai doamnei Merkel, privesc intodeauna la ce a ramas in spate , undeva spre est ?
ANONIM
20 Noi 2016

Ambii par a fi "In cautarea ti pului pierdut ?"
COSTICA CEL MIC
20 Noi 2016

RADE CIOB DE OALA SPARTA....CINE SEMNEAZA AVANSARILE IN GRADUL DE GENERAL ? FOSTUL PRESEDINTE ARE MEMORIE SCURTA...PRESEDINTELE ARE ASTFEL DE ATRIBUTIUNI...EL A AVANSAT SI EL A NUMIT PE FUNCTII...DOMNUL BASESCU UITA REPEDE CAT RAU A FACUT ROMANIEI...SI ACUM NE DA LECTII
Random imageUltimele stiri

loading...