2019-01-23 05:40


UPDATE. Băsescu vrea altă propunere pentru Transporturi: Am observat ineficienţa totală a lui Silaghi

 |  18:40
UPDATE. Băsescu vrea altă propunere pentru Transporturi:  Am observat ineficienţa totală a lui Silaghi

UPDATE, ora 19.13: Preşedintele Traian Băsescu a anunţat luni că va lua o decizie definitivă cu privire la propunerea de numire a liberalului Ovidiu Silaghi în funcţia de ministru al Transporturilor pe data de 23 august.

"În mod legal, ministrul interimar al Transporturilor îşi termină mandatul pe 25 august, iar eu anunţ public că voi lua o decizie definitivă cu privire la dl Silaghi pe data de 23 august ", a afirmat preşedintele, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Critici pentru Guvern: Habar nu au care sunt relaţiile dintre România şi UE

Totodată, Băsescu a criticat luni felul în care Guvernul a elaborat acordul de parteneriat între Executivul român şi Comisia Europeană.

"Oricâte acorduri de coabitare ai avea, ele nu înseamnă şi minciună prin omisiune de a informa. Vreau să spun câteva cuvinte despre acordul de parteneriat între Guvernul României şi CE. După cum ştiţi, acest acord este un document cheie care trebuie finalizat cât mai curând şi care se constituie în baza de pregătire a absorbţiei fondurilor din exerciţiul bugetar 2014-2020", a susţinut preşedintele, la Palatul Cotroceni.

În context, preşedintele Băsescu a făcut referire la câteva dintre observaţiile făcute de CE, la nivel tehnic, până în acest moment, pe marginea respectivului document.

"Oamenii de la guvern care au elaborat acest acord de parteneriat habar nu au care sunt relaţiile dintre România şi UE din punctul de vedere al obiectivelor pe termen lung”.

Sunt gata să îi ajut

 

În cadrul aceleaşi declaraţii, şeful statului a spus că este gata să ajute Guvernul, dacă are nevoie de ajutor în privinţa acordului de parteneriat dintre Executivul român şi Comisia Europeană.

"Dacă au nevoie de ajutor (Guvernul - n.r.), sunt gata să-i ajut, pentru că ştiu ce ar trebui făcut. Dar numai dacă au nevoie de ajutor. Motivul semnalului pe care îl trag public este că riscăm să intrăm în exerciţiul bugetar 2014-2020 la fel de nepregătiţi cum am intrat la 1 ianuarie 2007 şi riscăm acelaşi proces de întârziere şi de pierdere de fonduri europene", a spus preşedintele, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni

Nu am invitat primari PDL să vină în Mişcarea Populară

 

Preşedintele Traian Băsescu susţine că nu "a invitat" niciun primar al Partidului Democrat Liberal să vină în Mişcarea Populară."Vă dau cuvântul meu de onoare că nu am invitat niciun primar PDL să vină în Mişcarea Populară. Nicio legătură nu am avut cu ce s-a întâmplat la Argeş după ce am fost eu ieri. Habar nu am avut că se întâmplă. Orice primar, orice om care a fost acolo poate să confirme că nu am invitat pe nimeni.

Preşedintele Traian Băsescu a precizat în declaraţia susţinută la Palatul Cotroceni, că doreşte o altă nominalizare pentru şefia Transporturilor de la premierul Victor Ponta, argumentând că Ovidiu Silaghi nu este e o propunere viabilă, întrucât a fost un ministru ineficient în mandatul anterior.

Băsescu: Silaghi nu s-a evidenţiat în mandatul anterior

Şeful statului a precizat motivele pentru care doreşte o altă nominalizare pentru Ministerul Transporturilor:Principalul motiv a fost prezenţa lui Silaghi in primul guvern Ponta in care nu s-a remarcat prin nimic. Am observat ineficienţa totala a lui Silaghi. Nu a reuşit sa faca nimic. Nu aduce nimic ca imagine Guvernului Ponta”.

Ponta să fie interimar la semnarea contractului de privatizare CFR

Totodată, Băsescu şi-a a exprimat dorinţa ca Victor Ponta să fie interimar la privatizarea CFR Marfă: „Este interesul nostru să avem o nominalizare cât mai bună. Dacă as lua ca decizie respingerea lui Silaghi, pentru mie e foarte important sa stiu cine vine după Silaghi. Pe de alta parte, i-am spus si premierului, cred ca este inoportună desemnarea unui ministru care nu a  fost implicat în procesul de privatizate a CFR. Ponta să îşi asume privatizarea CFR Marfă. Decizia definitivă pentru Silaghi, o voi da23 august”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-22

TAGURI: Basescu, CFR, Ovdiu Silaghi, alta propunerere, ineficient
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LILIANA
22 Iul 2013

NORMAL CA SUNT RENTABILE COMPANIILE PRIVATE DACA FUNCTIONEAZA PE BANII STATULUI , SUTE DE MILIOANE DE EURO INTRA IN CONTURILE ACESTORA FARA SA FACA NIMIC, ADICA FAC CEVA , PLIMBA TRENURILE GOALE, IN TIMP CE SOCIETATEA DE CALE FERATA, CFR CALATORI, ANULEAZA TRENURI PE BANDA RULANTA, PRIVATII LE PREIAU DIN MERS SI DACA LA STAT ACESTE TRENURI NU SUNT "RENTABILE" LA PRIVATI DEVIN RENTABILE PESTE NOAPTE. ASA CA LASATI GARGARA STIMATILOR DE LA CLUB FEROVIAR, ADEVARUL ESTE ALTUL, TRAIM IN TARA IN CARE PARANDARATUL ESTE MAI IMPORTANT DECAT RENTABILIZAREA SOCIETATILOR DE CALE FERATA DE STAT. ORGANELE ABILITATE ALE STATULUI TREBUIE SA-SI FACA DATORIA SI DOAR ATUNCI CFR -ul DE STAT VA FI FOARTE RENTABIL ,PANA ATUNCI, ESTE LIBER LA FRAUDA. CINE ANALIZEAZA ACTIVITATEA MANAGERILOR PRIVATI LA CFR CALATORI, MARFA SI INFRASTRUCTURA PE ULTIMILE 6 LUNI ? UN DEZASTRU !!!
Random imageUltimele stiri

loading...