2017-01-20 03:49

POLITICA


Băsescu a cerut retragerea noii Legi a Sănătăţii!

 |  19:35
Băsescu a cerut retragerea noii Legi a Sănătăţii!

Schimbare de situaţie în cazul Legii Sănătăţii! Preşedintele Traian Băsescu a cerut vineri seară, într-o conferinţă de la Palatul Cotroceni, retragerea proiectului noii Legi a Sănătăţii.

După ce a fost în dezbatere timp de 17 zile, stârnind nemulţumirea opiniei publice precum şi demisia subsecretarului de stat, Raed Arafat, Traian Băsescu i-a cerut primului ministru să retragă proiectul noii Legi:”Cer public primului-ministru retragerea proiectului care viza reforma în Sănătate. Am discutat de altfel cu primul-ministru intenţia de a face acest lucru. Şi o fac eu, pentru că aici a fost comisia prezidenţială, aici s-a făcut propunerea de proiect de lege, aici au fost oamenii specialişti care s-au dedicat încercării de a pune un diagnostic şi de a da nişte soluţii, adaptate la realităţile României, care să poată contribui la o mai bună gestionare a resurselor existente şi să mărească resursele financiare pentru creşterea calităţii şi competitivităţii sistemului. Sigur, inclusiv concurenţa între spitale, între medici de familie, între primării ar fi fost în viziunea celor care au gândit proiectul, dar şi în viziunea mea nişte soluţii de îmbunătăţire a sistemului de sănătate românesc', a declarat Băsescu, vineri seară, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a precizat că această decizie vine ca urmare a faptului că a observat că nimeni din sistemul de Sănătate - spitalele, medicii de familie, sistemul de urgenţă - nu vrea schimbarea acestuia, iar din semnalele transmise public înţelege că şi o mare parte din publicul larg nu doreşte reforma Sănătăţii.

Şeful statului a ţinut să mulţumească celor care au lucrat la proiectul de lege:“Vreau să le mulţumesc public acelor specialişti care au lucrat atât la raport, cât şi la propunerea de proiect de lege a Sănătăţii. Au făcut un efort care ţine din 2007 până săptămânile trecute. Le mulţumesc mult. Îmi pare rău că datorită condiţiilor publice ei puteau deveni următorii inamici publici şi nu avem dreptul să batjocorim nişte specialişti, care în mod real au lucrat fără bani, dar dedicaţi sistemului de Sănătate în încercarea de a o soluţie alternativă care în dezbatere publică civilizată ar fi putut fi îmbunătăţită. Aceasta este decizia pe care am luat-o, să cer primului-ministru retragerea proiectului de pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi cu asta încheierea dezbaterii. Înţeleg că foarte mulţi sunt mulţumiţi cu actualul sistem de Sănătat” a încheiat Traian Băsescu.

La ora la care Traian Băsescu susţinea conferinţa de presă, în Piaţa Universităţii s-au strâns susţinătorii lui Raed Arafat,în semn de solidaritate într-un miting. Cei prezenţi în piaţă aveau pancarte pe care scria:”Sus paramedicii, jos paranoicii”,”Arafat, un om minunat” sau “ Demisia, Traian Băsescu! Într-o zi vei plăti!” Aceştia au declarat că retragerea legii sănătăţii este o victorie pentru români, iar gestul lui  Băsescu un semn al faptului că se contrazice şi că sfârşitul Guvernului Boc e  aproape!

Victor Ponta,  lider al Opoziţiei, a postat pe pagina sa de facebook următorul mesaj,ca reacţie la retragerea legii Sănătăţii:“Retragerea proiectului de Lege a sănătaţii din dezbatere reprezintă o victorie a întregii societăţi româneşti, organizaţii ale societăţii civile, a presei. Este cea mai importantă victorie a românilor împotriva actualului regim, victorie care arată solidaritatea cetăţenilor în faţa abuzurilor repetate ale actualei puteri!”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-03

TAGURI: Traian Băsescu, retragere, Legea _ Sănătăţii, proiect, dezbatere, prim-ministruComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

METIN CERCHEZ
13 Ian 2012

greva generala ca ultima solutie-traian basescu judecat ptr genocis-inchiderea spitalelor,plata la intretinere,,scumpirile la combustibil,taxa auto etc- a incercat ilegal sa dea o lege ori el nu avea atributii in acest sens-suspendarea trebuie declansata imediat-un proiect de lege apartine guvernului sau parlamentului-de ce tace usl?ei bogati,voi saraci-romani-greva generala

Adauga un comentariu

Random image